Terug naar boven

Artikelen

Hoe omgaan met misbruik van mijn gegevens?

26/03/2021 - Malafide websites gebruiken soms openbare gegevens op het internet om hun eigen websites mee op te vullen. We willen jullie zo goed mogelijk informeren en adviseren bij deze nieuwe vorm van internetmisbruik.

Lees meer over wat dit is en wat je kan doen tegen ongewenst gebruik van je gegevens.
Hoe makkelijk online betalingen aanvaarden als coach?

03/12/2020 - Misschien vind jij of je cliënt het fijner om niet met cash te hoeven betalen. Of misschien is het handiger om voor of na een online sessies direct een melding te ontvangen dat de betaling uitgevoerd is.

Lees meer over makkelijk online betalingen aanvaarden als coach.
Hoe omgaan met ongepast seksueel gedrag?

01/12/2020 - Heel wat therapiesessies vinden tegenwoordig online plaats. Een nuttig alternatief voor live sessies! Maar voor enkelingen lijkt het een grens weg te nemen. Krijg je te maken met ongepast seksueel gedrag?

Lees onze tips rond omgaan met ongepast seksueel gedrag tijdens coaching.
Mag coaching terug in de praktijkruimte?

19/11/2020 - Afhankelijk van de epidemiologische toestand in ons land worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld of net verstrengd. Vraag je je af of je cliënten veilig mag ontvangen in de praktijkruimte?

Lees meer over coaching in de praktijkruimte tijdens de coronamaatregelen.
Steunmaatregelen voor zelfstandigen tijdens coronacrisis

18/11/2020 - Tijdens de coronamaatregelen wordt door de overheid financiële steun geboden voor getroffen ondernemers. We lichten de steunmaatregelen uit waarvan je als coach mogelijks gebruik kan maken.

Lees meer over steunmaatregelen voor coaches tijdens coronacrisis.
Hoe ondersteuning blijven geven tijdens een lockdown?

12/11/2020 - Nu de overheid coronamaatregelen invoert, merken we dat er bij heel wat coaches vragen ontstaan. Moet je jouw sessies nu wel of niet laten doorgaan? Of voor een aangepaste vorm gaan?

Lees onze tips rond aangepaste ondersteuning tijdens een lockdown.
Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid

29/09/2020 - In het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid helpen we je graag een stap dichter bij een goed gevoel. Van enkele basistips voor je mentale gezondheid tot racisme in coaching.

Lees al onze artikelen rond de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid.
Alcoholverslaving bij vrienden of familie

29/09/2020 - Door roerige tijden kunnen mensen terugvallen in slechte gewoonten. Kampt iemand van je vrienden of familieleden met een alcoholverslaving? En vraag je je af hoe je hier mee om kan gaan?

Lees meer over alcoholverslaving bij familie of vrienden.
Vijf basisregels voor een goede geestelijke gezondheid

17/09/2020 - Er bestaat niet echt een hapklaar recept voor geluk of een stappenplan voor een goede mentale gezondheid. Maar er zijn wel enkele basisregels die je daarbij kunnen helpen.

Lees de basisregels voor een goede geestelijke gezondheid.
Wat te doen bij ziekte als zelfstandige?

18/03/2020 - Als zelfstandige is het nuttig na te denken over wat er gebeurt bij ziekte. Zo heb je recht op een uitkering via je ziekenfonds maar kan je ook een gewaarborgd inkomen afsluiten.

Lees meer over wat te doen bij ziekte als zelfstandig hulpverlener.
Tips voor een goede vindbaarheid

22/11/2019 - Hoe word je online goed vindbaar als coach? Van een mooie opmaak tot een unieke persoonlijke tekst of een sprekende foto... We bundelen onze tips in deze blog!

Lees onze tips voor een goede vindbaarheid.
Achter de schermen bij Vind-een-Coach.be

23/10/2019 - Wat komt er zoal kijken bij het runnen van Vind-een-Coach.be? Achter elke grote website gaan heel wat functionaliteiten schuil. Ontdek waar wij elke dag mee bezig zijn...

Neem een kijkje achter de schermen van Vind-een-Coach.be!
Hoe plaats ik goede foto's?

23/07/2019 - Een goede foto is belangrijk en kan voor een eerste klik zorgen tussen jou en jouw coachee. Een coach mét foto wordt dan ook vaker gecontacteerd.

Lees onze tips over het selecteren en plaatsen van goede foto's op je profiel.
Hoeveel kost een eigen website?

23/07/2019 - Een eigen website brengt heel wat kosten met zich mee. Benieuwd hoeveel een eigen website kost (en waarom Vind-een-Coach.be een geweldig alternatief is?)

Lees hier alles over de kostprijs van een eigen website.
Geeft je profiel je voldoende aanmeldingen?

02/07/2019 - Misschien twijfel je nog of een profiel op Vind-een-Coach.be iets kan betekenen voor jouw praktijk? Of wil je weten wat jouw profiel je nu precies opbrengt? We geven je hier graag meer informatie over.

Lees hier meer over wat een profiel je opbrengt.
Overgangsmaatregel erkenning psychotherapie opgeschort

03/01/2017 - Door het arrest van het grondwettelijk hof wordt een deel van het wetsartikel rond de uitoefening van psychotherapie geschorst. Psychotherapeuten kunnen terug autonoom hun praktijk voortzetten.

Lees meer over de erkenning van psychotherapie.
Psychologische begeleiding voor 6 euro

Rapport KCE - Al enige tijd ijvert men voor terugbetaling voor psychologische zorg. Het KCE stelt een systeem van terugbetaling voor die ervoor moet zorgen dat geestelijke gezondheidszorg toegankelijker wordt.

Lees meer over de terugbetaling van psychologische zorg.
Erkenning psychotherapie: groen licht voor wetsvoorstel Maggie De Block

01/09/2016 - Op voorstel van Maggie De Block heeft de ministerraad enkele maatregelen goedgekeurd rond de erkenning van psychotherapie.

Lees meer over de wettelijke bescherming van psychotherapie.

Onze partners