Terug naar boven

Bedrijfscoaching

Heb je grote plannen met je bedrijf? Wil je graag kijken hoe je succesvoller kan worden? Of wens je dankzij teambuilding en betere communicatie de werksfeer te verbeteren? Dan ben je bij je bedrijfscoach aan het juiste adres!

Vind meteen een bedrijfscoach


Of lees meer over:

Wat is bedrijfscoaching?

Hoe werkt bedrijfscoaching?

Soorten bedrijfscoaching

Wat is het doel van bedrijfscoaching?

Tarieven

Wat is bedrijfscoaching?

Bedrijfscoaching of businesscoaching draait rond het optimaal functioneren van je bedrijf. Je coach neemt samen met jou je missie en visie onder de loep en overloopt wat je wenst te bereiken.

Je doelen behaal je natuurlijk niet alleen. Daarom kijk je tijdens bedrijfscoaching eveneens naar de werksfeer en wordt er aandacht aan het stressniveau op de werkvloer besteed. Krijgt iedereen voldoende hulp en waardering? Zit de bedrijfsstructuur correct in elkaar? Welke verandering is nodig om je bedrijf vlot te laten draaien? Ook het zelfbeeld van je bedrijf wordt bestudeerd en eventueel bijgesteld.

Bespreek samen met je bedrijfscoach waar je onderneming op dit moment staat, en zet samen een stap vooruit.

Hoe werkt bedrijfscoaching?

Eerst bekijk je samen met je bedrijfscoach de behoeften van je bedrijf. Dit door je bedrijf, de interne dynamieken en uitdagingen in kaart te brengen. Daarna volgt een concrete aanpak en een begeleiding op maat zoals algemene trainingen, individuele coaching, teamcoaching of managementcoaching. Door intensief samen te werken met je coach volgen er snel betere resultaten. En vermindert de druk op je eigen schouders.

Thema’s die bij businesscoaching aan bod kunnen komen, zijn:

  • Heldere en open communicatie
  • Voorkomen en omgaan met stress
  • Zelfvertrouwen
  • Leiderschap
  • Assertiviteit
  • Delegeren en opvolgen
  • Empathisch reageren
  • Timemanagement

De werkwijze wordt bepaald door het concrete onderwerp. Afhankelijk van het thema zal de bedrijfscoach bevragend werken, advies en tips geven, of concrete voorstellen doen rond trainingen of aanpassingen binnen het bedrijf. Hierbij wordt uitgegaan van je eigen talenten, ambities, kwaliteiten en waarden en die van je medewerkers. De verantwoordelijkheid wordt vergroot en je leert oplossingsgericht handelen.

Nadien vindt er een evaluatie plaats: wat heb je geleerd? En hoe gaat het verder? Heb je behoefte aan een vervolgtraining?

Soorten bedrijfscoaching

Een bedrijfscoach is er zowel voor individuele werknemers als voor het hele team. Door te kijken naar specifieke behoeften vinden jij of je team eenvoudig de kortste weg naar verbetering of een oplossing. Afhankelijk van je wensen zijn er verschillende types bedrijfscoaching of in-company coaching:

Managementcoaching

Managementcoaching is er speciaal voor managers en leidinggevenden. Samen met je coach kijk je hoe je jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling kan optimaliseren. Deze vorm van bedrijfscoaching leert leidinggevenden beter omgaan met zichzelf en hun omgeving. Wil je jouw leidinggevende capaciteiten versterken? Conflicten op de werkvloer beter leren oplossen? Jouw communicatieve vaardigheden bijschaven? Dan is een managementcoach de perfecte persoon om jou te ondersteunen!

Executive coaching

Deze vorm van bedrijfscoaching is er speciaal om topmanagers en kaderleden te begeleiden. Tijdens executive coaching krijg je steun en een professioneel klankbord. Samen met je coach kijk je hoe je jouw bedrijf nog succesvoller kan maken. Er wordt dieper ingegaan op je carrière, strategisch denken, het verkrijgen van een goed werkend team en de balans tussen je werk en privéleven. Een executive coach biedt een objectieve blik en luisterend oor om jouw capaciteiten zo naar een hoger niveau te tillen.

Teamcoaching

Elk succesvol bedrijf heeft een goed werkend en tevreden team. Via gesprekken of oefeningen wordt bij deze vorm van bedrijfscoaching het hele team gecoacht. Teamleden krijgen meer inzicht in elkaars persoonlijkheid, leren hun rol binnen de organisatie beter kennen en ook mogelijke onderlinge frustraties worden uitgeklaard. Tijdens teamcoaching wordt gekeken naar oplossingen en gezamenlijke doelstellingen. Dit kan onder de vorm van teambuilding of via persoonlijke gesprekken en oefeningen met een teamcoach.

Teambuilding

Teambuilding is een vorm van teamcoaching waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de onderlinge sfeer. Door deel te nemen aan een gezamenlijke activiteit worden de samenwerkingen binnen het team en de onderlinge verhoudingen tussen de collega’s verbeterd.

Ondernemingscoaching

Als KMO-ondernemer of zaakvoerder ben je steeds op zoek naar de beste keuzes voor jou en je bedrijf. Heb je als startende ondernemer of klein bedrijf behoefte aan een klankbord of een objectieve visie? Dan is ondernemingscoaching de perfecte oplossing voor jou! Samen met je ondernemerscoach bekijk je jouw startersplan, visie en praktische noden. Zo blijf je steeds doelbewust en met passie ondernemen.

Hebben medewerkers baat bij individuele begeleiding of specifieke vragen over hun loopbaan of hun specifieke rol binnen het bedrijf? Dan kan je ook steeds terecht bij je loopbaancoach of jobcoach.

Wat is het doel van bedrijfscoaching?

Bij businesscoaching of in-company coaching draait alles rond één doel: het beter, sneller maar ook makkelijker realiseren van je bedrijfsdoelen.

Daarvoor is ook een goede en open communicatie nodig. Zo weet iedereen wat van hem of haar wordt verwacht en wat er gaat gebeuren. Dit bevordert de werksfeer in het bedrijf, wat leidt tot een hogere productiviteit. Bovendien voorkomt een open communicatie en aangename werksfeer een burn-out en bore-out. Door constructief stress aan te pakken, creëer je een gezond en duurzaam bedrijf.

Zo kan iedereen met meer passie en verantwoordelijkheid resultaatgericht aan het werk gaan. En worden de gewenste resultaten gerealiseerd.

Tarieven?

Hoeveel bedrijfscoaching of in-company coaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een bedrijfscoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je bedrijfscoach terecht. Realiseer samen met je coach al je bedrijfsdoelen!

Een bedrijfscoach is de perfecte onafhankelijke persoon om gedachten mee te wisselen over je bedrijf. Zo krijg je meteen een second opinion, een frisse kijk en een lading inspiratie.