Terug naar boven

Teamcoaching

Ervaren jullie spanningen op de werkvloer? Zijn er onderlinge conflicten tussen collega’s of leidinggevenden? Willen jullie vlotter samenwerken als één team? Dan is teamcoaching de perfecte oplossing. Streef samen met jullie coach naar betere bedrijfsresultaten en fijnere werkrelaties!

Vind meteen een teamcoach

Of lees meer over:
Wat is teamcoaching?
Wat doet een teamcoach?
Wat is het doel van teamcoaching?
Teamcoaching: voor welke teams?
Aanpak en tarieven

Wat is teamcoaching?

Teamcoaching focust op de relatie tussen de verschillende teamleden. De werkwijze en onderlinge verhoudingen binnen een team worden kritisch onder de loep genomen en samen met de coach werken jullie aan de verbeterpunten.

Dankzij de professionele begeleiding van het team leren jullie conflicten oplossen en onderlinge relaties versterken. Er wordt aandacht besteed aan efficiëntere vormen van communicatie en het verbeteren van de manier waarop iedereen met elkaar omgaat. Dit zorgt voor een betere werksfeer en aangenamere samenwerking op de werkvloer.

Afhankelijk van de behoeften en wensen van jullie team werkt je teamcoach rond teamconflicten, samenwerking, teamanalyses, teamcoaching, teamtraining of teambuilding.

Wat doet een teamcoach?

Een teamcoach luistert, stelt vragen en geeft feedback. Hij zorgt ervoor dat teamleden optimaal samenwerken, tevreden zijn en zo bijdragen tot betere bedrijfsresultaten. Ook een business coach kan je helpen om je bedrijfsdoelen te realiseren en het maximum uit je onderneming te halen.

Wanneer er sprake is van spanningen binnen een team, analyseert de teamcoach jullie werkpunten en komt hij met initiatieven voor oplossingen. Alle teamleden worden gehoord. Door te praten met de teamleden, zowel individueel als in groep, krijgt de coach meer inzicht in de structuur en werking.

Er worden verschillende teamactiviteiten georganiseerd waarbij alle leden hun eigen of een andere rol moeten aannemen. De teamleden gaan met elkaar in gesprek, wisselen meningen en feedback met elkaar uit en maken nieuwe afspraken voor de toekomst. Via teambuilding leren jullie elkaar beter kennen en wordt de sfeer in de groep verbeterd.

Een teamontwikkelplan met jullie sterke en minder sterke punten kan helpen bij de verdere ontwikkeling van het team. Van hieruit wordt gewerkt aan nieuwe mogelijkheden en kansen voor het team en het bedrijf.

Wat is het doel van teamcoaching?

Het doel van teamcoaching is jullie team efficiënter, resultaatgerichter en met meer plezier te laten samenwerken. De interactie binnen het team wordt beïnvloed zodat jullie meer gaan functioneren als één geheel.

Er kan bijvoorbeeld worden gewerkt aan:

 • Een betere samenwerking
 • Het oplossen van conflicten
 • Beter communiceren
 • Efficiënter werken
 • De zelfsturing van het team
 • Nieuwe mogelijkheden en initiatieven
 • Talenten van de individuele teamleden aanscherpen
 • Gezamenlijke doelen realiseren

Teamcoaching: voor welke teams?

Een teamcoach is er voor verschillende teams in uiteenlopende situaties. De grote van het team heeft geen belang. Herkennen jullie zich in één van de volgende punten?

Dan kan teamcoaching erg nuttig zijn!

 • Er is een nieuw team gevormd en jullie willen elkaar beter leren kennen
 • Jullie willen de talenten van het huidige team verder ontwikkelen of opfrissen
 • Jullie willen de spanningen binnen het huidige team oplossen

Aanpak en tarieven

Na een kennismakingsgesprek bekijkt de teamcoach wat jullie behoeften en wensen zijn. Wat willen jullie als team bereiken? Meestal volgen daarna gesprekken met de individuele teamleden en gaan jullie aan de slag in de groepssessies.

Het tarief van teamcoaching hangt af van jullie doelen, de duur en intensiteit van het coachingstraject. Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je teamcoach terecht.

Ga samen met een coach aan de slag voor een betere teamspirit!