Terug naar boven

Executive coaching

executive coaching

Ben je een executive die een topfunctie uitoefent binnen je bedrijf en heb je twijfels? Maak je je zorgen over de impact van jouw beslissingen, de toekomst van je bedrijf, jouw leiderschapsstijl of de werk/privébalans? Of heb je andere zorgen die je intern niet kan bespreken? De executive coach of leadership coach is de vertrouwenspersoon die je nodig hebt.


Vind meteen een executive coach


Of lees meer over:

Wat is executive coaching?

Waarom executive coaching?

Onfeilbaar aan de top?

Het doel van executive coaching

Het effect van executive coaching

Verschillende coachingsvormen binnen de bedrijfswereld

Tarieven


Wat is executive coaching?

Executive coaching of leadership coaching is coaching op maat voor professionals die een topfunctie uitoefenen binnen een onderneming. Het biedt jou de kans om rond een brede waaier aan thema’s te werken die voor jouw functie van groot belang zijn.

Of je nu CEO bent, kaderlid of een andere functie beoefent op topniveau: er ligt heel wat verantwoordelijkheid in jouw handen. De executive coach is op emotioneel vlak jouw vertrouwenspersoon. Op professioneel vlak is hij jouw expert met kennis van zaken.

Waarom executive coaching?

De motivaties om een coachingstraject te starten zijn zeer divers. Executive coaching biedt een totaalpakket waarin je persoonlijke en professionele belangen, twijfels, visie en vaardigheden onder de loep worden genomen, om ze vervolgens op de efficiëntst mogelijke manier opnieuw in te zetten. Zo voel jij je zekerder van je stuk en heb je een heldere kijk op het leven én je job.

Een executive coach of leadership coach kan je helpen de balans terug te vinden. Jouw twijfels en kwetsbaarheid zet de coach via diepgaande sessies om in daadkrachtig leiderschap en visie. En dat in alle discretie. Als je open staat voor het optimaliseren van jouw positie als professional is dit soort coaching dus iets voor jou.

Onfeilbaar aan de top?

Als executive kan je met je bekommernissen en werkpunten niet binnen je bedrijf terecht. Deze in vraag stellen of openlijk bespreken wordt vaak gezien als een teken van zwakte, twijfel of onmacht. Dat wil echter niet zeggen dat jouw vragen, twijfels en bezorgdheden onterecht zijn.

Toets ze af bij een executive coach.

Het doel van executive coaching

Het doel van leadership coaching is het verhogen van de efficiëntie.

Thema’s die vaak aan bod komen zijn:

  • De balans werk / privé: je eigen grenzen bewaken en stress tijdig herkennen en aanpakken met het oog op burn-out preventie.
  • Time-management.
  • Je persoonlijke en professionele visie herdefiniëren en op elkaar afstemmen.
  • Op zoek gaan naar jouw leiderschapsstijl.
  • Communicatietraining (ook public speaking).
  • Je persoonlijke voldoening vergroten.

Het effect van leadership coaching

Dankzij executive coaching zal je gerichtere strategische beslissingen kunnen maken en deze zo efficiënt mogelijk kunnen implementeren in je bedrijf. Jouw kwaliteiten komen volledig tot hun recht en je creëert een stevige voedingsbodem voor je medewerkers. Je probleemoplossend denken wordt versterkt. De uitdagingen, veranderingen en kansen die zich aanbieden, zie je met een glasheldere kijk. Zowel binnen de markt als privé.

Verschillende coachingsvormen binnen de bedrijfswereld

Executive coaching of leadership coaching wordt vaak verward met management coaching en business coaching. Het verschil met management coaching is dat een executive coach of leadership coach gespecialiseerd is in werken met personen in een topfunctie.

Business coaching richt zich meer op het optimaliseren van de omstandigheden op de werkvloer met als doel efficiëntie te verhogen en de samenwerking tussen medewerkers en het bedrijf aan te sterken.

Dit door middel van communicatietraining, teamcoaching, technieken voor stressmanagement en het aansterken van andere persoonlijke skills. De focus bij executive coaching ligt meer op individuele ontwikkeling terwijl business coaching zich meer richt op het bedrijf als geheel.

Tarieven

De tarieven voor executive coaching of leadership coaching zijn afhankelijk van de coach die je kiest. De prijs wordt berekend per sessie of per uur. Je kan steeds een coach in je buurt contacteren voor een prijs op maat.

Een coachingstraject is een investering in jouw toekomst en in jezelf. Heb je nog vragen, wil je graag een verkennend gesprek of meteen een afspraak maken? Zoek dan snel en eenvoudig een executive coach in je buurt.