Terug naar boven

Management coaching

Werk je op hoog niveau en wil je jouw leiderschap efficiënter maken? Conflicten constructiever leren oplossen? De relatie met je medewerkers of klanten verbeteren? Of een betere balans vinden tussen werk en privé? Ga samen met een management coach of leadership coach aan de slag om jou en je organisatie te laten groeien!


Of lees meer over:
Wat is management coaching?
Welke thema’s komen aan bod?
Hoe werkt management coaching?
Wat levert het op?
Tarieven
Andere noden?

Vind meteen een management coach


Wat is management coaching?

Management coaching of leadership coaching is een vorm van bedrijfscoaching speciaal voor managers en leidinggevenden. Samen met je coach kijk je hoe je jouw professionele en persoonlijke doelen kan bereiken en optimaliseren. Je leert beter omgaan met jezelf en je werkomgeving. Een management coach ondersteunt je bij uitdagende situaties en geeft je de nodige inzichten en feedback.
Het resultaat? Het benutten van je al je capaciteiten, meer vertrouwen hebben in jezelf en het bewuster nastreven van je doelen. Ontdek je volledige potentieel samen met je management coach!

Welke thema’s komen aan bod?

Bij management coaching of leadership coaching wordt steeds vertrokken vanuit je eigen behoeften en wensen. Enkele veelvoorkomende thema’s tijdens het coachingstraject zijn:

  • Het versterken van je leiderschapscapaciteiten
  • De relatie met medewerkers of klanten verbeteren
  • Conflicten efficiënt oplossen
  • Stressmanagement
  • Timemanagement
  • Je zelfvertrouwen vergroten
  • Je communicatieve vaardigheden verbeteren
  • Feedback geven aan medewerkers

Samen met je coach leer je het beste uit jezelf te halen en je doelen op een zo effectief mogelijke manier te bereiken.

Hoe werkt management coaching?

Management coaching of leadership coaching biedt je als leidinggevende de mogelijkheid om afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en terug op het grotere geheel en de organisatieprocessen te focussen. Samen met je coach neem je jouw manier van werken kritisch onder de loep en kijk je hoe deze geoptimaliseerd kan worden.

Via een methodische aanpak, kritische vragen en feedback krijg je een beter zicht op wat jouw organisatie nodig heeft. Wat wil je bereiken en hoe pak je dit best aan? Naast de bedrijfsdynamieken wordt ook je gedrag, je mindset, je achterliggende waarden en de spelende patronen bekeken. Zo leer je wat werkt en wat niet, ontwikkel je een eigen stijl van leidinggeven en leer je je visie helderder uitdragen.

Wat levert het op?

Management coaching herstelt de bedrijfsflow en zorgt ervoor dat je opnieuw met voldoening je organisatie kan runnen. De opbrengst van een coachingstraject is hoog:
• het reduceren van stress
burn-out preventie bij jezelf of je medewerkers
• een efficiëntere manier van werken
• een betere balans tussen je werk en privé
• Je weet waar jij en je bedrijf heen willen
• duidelijkere communicatie
• gemotiveerde werknemers
• …
Het resultaat van management coaching is vaak al op korte termijn zichtbaar. Je gelooft meer in jezelf en je doelen en je gaat effectiever werken. Dit levert een grotere voldoening op en leidt naar meer succes.

Tarieven

Hoeveel management coaching of leadership coaching kost, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een management coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op het persoonlijke profiel van je management coach of leadership coach terecht.

Andere noden?

Heeft je bedrijf andere behoeften dan managementcoaching? Er bestaan heel wat mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling:

Businesscoaching

Bij businesscoaching haal je het maximum uit je bedrijf. Wat kan je verbeteren? Welke doelen wens je te bereiken? Door je bedrijf kritisch onder de loep te nemen, wordt de volledige werking of een klein deel ervan geoptimaliseerd. Dit kan via reorganisatie, specifieke trainingen, teamcoaching, enz.

Dankzij je bedrijfscoach krijg je een second opinion, een frisse kijk op de werking van je bedrijf en een stevige dosis inspiratie.

Executive coaching

Executive coaching is er speciaal voor professionals die een topfunctie uitoefenen binnen een onderneming. Als CEO, kaderlid of manager op hoog niveau heb je heel wat verantwoordelijkheid. Samen met je coach werk je rond de thema’s die voor jouw functie van groot belang zijn.

Op emotioneel vlak is de executive coach jouw vertrouwenspersoon. Op professioneel vlak ondersteunt hij jou als een expert met kennis van zaken.

Teambuilding

Bij teambuilding wordt gekeken naar de sfeer op de werkvloer. Dankzij gezamenlijke activiteiten worden de samenwerkingen binnen het team en de relaties tussen de collega’s verbeterd.

Ondernemerscoaching

Als KMO-ondernemer of zaakvoerder ben je steeds op zoek naar de beste keuzes voor jou en je bedrijf. Heb je als startende ondernemer of klein bedrijf behoefte aan een objectieve visie? Dan is ondernemingscoaching perfect voor jou! Samen met je ondernemerscoach bekijk je jouw startersplan, visie en praktische noden.

Jobcoaching

Start je net als leidinggevende en is extra inwerking nuttig, dan kan je ook rekenen op een jobcoach om je volledig thuis te maken in deze nieuwe functie.

Investeer in je bedrijf en realiseer samen met je coach al je doelen!