Terug naar boven

Artikelen

Samen veerkrachtig! Dit moet je weten over veerkracht

01/09/2021 - Misschien vraag je je wel af wat veerkracht nu precies is? Waarom is het belangrijk om veerkrachtig te zijn? En kan je leren hoe je veerkrachtiger wordt?

Lees meer over veerkracht.
Assertief het nieuwe jaar in: respect voor jezelf, met respect voor anderen

28/12/2020 - Wil je ‘nee’ leren zeggen zonder anderen (of jezelf) onnodig te kwetsen? Of wil je je eigen grenzen beter leren kennen en beschermen? Dan is assertiviteitstraining misschien wel iets voor jou!

Lees meer over assertiever worden en je grenzen aangeven.
Hoe vind je een job die écht bij je past?

22/12/2020 - Zit je stiekem alweer de dagen af te tellen tot het weekend is? Zorgt je job voor veel stress? Of verveel je je net? Dat zijn allemaal tekenen dat je job waarschijnlijk niet zo goed bij je past. Maar hoe vind je dan een job die je wel graag doet?


Lees meer over loopbaancoaching.
Eenzaamheid is niet voor altijd

22/12/2020 - Lekker eten met familie of vrienden. Elkaar eens stevig vastpakken. Corona gooit voor velen roet in die plannen. Voelt eenzaamheid knagend aan, en vind je maar geen uitweg? Weet dan dat je opties hebt!

Lees meer over hulp en oplossingen voor eenzaamheid.
Een kil eindejaar? Geen sprake van!

14/12/2020 - Zie jij jouw gebruikelijke plannen ook in het water vallen door de huidige coronamaatregelen? Dat hoeft helemaal geen drama te zijn! Dankzij onze tips maak je er toch nog een hartverwarmende én veilige periode van.

Lees meer over tips voor een warm eindejaar.
Corona-moe? Met deze 5 tips draag je zorg voor je mentale gezondheid in tijden van quarantaine

01/12/2020 - Een overvloed aan informatie, isolatie door de opgelegde maatregelen: de corona-crisis is ook een mogelijke bron van heel wat moeilijke emoties en daardoor een ware uitdaging voor onze mentale gezondheid.

Lees daarom onze tips om mentaal zorg te dragen voor jezelf en anderen.
Alcoholverslaving bij vrienden of familie: hoe ga je ermee om en wat kan je doen?

29/09/2020 - De huidige roerige tijden zijn zwaar voor de meesten van ons. Sommigen vallen echter terug op oude slechte gewoonten of zien negatieve gedragingen versterkt worden. Onder hen ook zij de kampen met verslaving.

Lees meer over omgaan met een alcoholverslaving bij vrienden of familie.
Body positivity: alle lichamen graag zien (ook dat van jou!)

17/09/2020 - Een schoonheidsindustrie die miljarden winst maakt door ons zelfvertrouwen te schaden en alle perfecte foto's die je tegenkomt op sociale media… Trots zijn op je eigen lichaam is niet altijd eenvoudig in onze huidige maatschappij.

Lees meer over de tegenbeweging in de vorm van body positivity.
Opinie | Racisme & Therapie: "Stereotypering blijft extra hindernis"

16/07/2020 - Anno 2020 hoor je wel eens dat we ‘geen kleur zien’. Toch blijft de invloed van ‘ras’ en etnische herkomst voelbaar aanwezig in het dagelijkse leven.

Lees meer over racisme behandelen in coaching.
#HetJaarvandeMan: Een persoonlijk verhaal over de strijd tegen alcoholverslaving

10/03/2020 - Het is een eeuwenoud beeld: de man met het glas in de hand. Ook nu lijkt het hardnekkig vast te houden. Om verandering te brengen in die link tussen mannen en alcohol is er een maatschappelijke verschuiving nodig.

Lees een persoonlijk verhaal over de strijd tegen alcoholverslaving.
#HetJaarvandeMan: Deze traditionele rolpatronen mogen sneuvelen

10/03/2020 - Ondanks heel wat bewustwording in de voorbije jaren is rolverdeling op basis van geslacht nog steeds sterk aanwezig in onze maatschappij. Wij plaatsen vraagtekens bij een aantal maatschappelijke stereotypen.

Lees meer over de traditionele rolpatronen die mogen sneuvelen.
Het Jaar van de Man

10/03/2020 - De afgelopen decennia heeft vrouwenemancipatie een stevige opmars gemaakt. Maar veranderen doe je nooit alleen. Hoe zit het met de man?

Lees meer over Het Jaar van de Man.
5 tips die jouw eindejaarsfeesten warmer maken

19/12/2019 - De eindejaarsfeesten, het heeft iets gezelligs. Maar familieperikelen, sociale ‘moetens’ en culinaire overdaad kunnen voor spanningen zorgen. Maar no worries, dankzij deze 5 tips wordt genieten van de feesten gemakkelijker!

Lees onze tips om de eindejaarsfeesten warmer te maken.
Iemand met autisme ontmoet? Hier zijn 10 tips om je te gidsen

27/03/2018 - Autisme. Velen kennen het woord maar weten niet goed wat de term inhoudt of wat de verhalen zijn achter de gezichten van personen met aan autisme spectrumstoornis.

Lees meer over omgaan met iemand met autisme.
5 signalen dat je niet op de juiste job zit

08/01/2018 - Een leuke job vinden is niet makkelijk. Maar een job uitoefenen die eigenlijk niet bij je past is misschien wel nog moeilijker. Hoe weet je nu of je job eigenlijk wel bij jou past?

Ontdek 5 signalen dat je niet op de juiste job zit.


Onze partners