Terug naar boven

Waarom een specifieke site voor coaches?

We stellen vast dat de zoektocht naar een coach stijgt. Daarnaast zal er, door de erkenning van psychotherapie waarbij psychotherapie ondergebracht wordt bij de geneeskunde, steeds meer gezocht worden naar een andere vormen van begeleiding en zal de bekendheid van coaching groeien bij coachees. Toekomstgericht is het verstandig hier rekening mee te houden.

We hebben naast VindeenTherapeut.be nu ook Vind-een-Coach.be gemaakt. Dit voornamelijk om volgende redenen:

  1. Om coaches een eigen platform aan te bieden dat volledig gericht is op coaching.
  2. Om coaching meer bekend te maken bij het grote publiek als alternatief op therapie
  3. Om coaches beter vindbaar te maken op het internet en hen meer klanten te bezorgen die specifiek opzoek zijn naar coaching.
  4. Om ervoor te zorgen dat bezoekers die een coach zoeken gemakkelijker en specifieker een coach kunnen vinden die bij hen past.

De nieuwe site zal dus niet ten koste gaan van VindeenTherapeut.be, maar net een ruime aanvulling leveren. Voor de duidelijkheid: ook volgens de nieuwe wetgeving kan uw profiel gewoon actief blijven op VindeenTherapeut.be.

We leggen graag het verschil uit tussen Vind-een-Coach.be en VindeenTherapeut.be:

1. Verschillend doelpubliek

VindeenTherapeut.be richt zich naar coachees die op zoek zijn naar therapie in de brede zin van het woord. Deze coachees zijn algemeen genomen op zoek naar begeleiding rond socio-emotionele thema’s. De aanzet start vaak vanuit een behoefte of een klacht. Meer dan bij coaching is er een instroom via doorverwijzende artsen. Heel wat mensen contacteren uiteindelijk ook een coach, maar de zoektocht was in oorsprong therapie.

Vind-een-Coach.be richt zich naar mensen die specifiek zoeken naar coaching. Deze coachees zijn veelal op zoek persoonlijke groei of werkgerelateerde thema’s. De nadruk is minder emotioneel gericht dan bij psychotherapie. Een deel van deze doelgroep heeft geen behoefte aan therapie, maar aan een pragmatische oplossingsgerichte aanpak. Veel meer dan bij therapie bereikt Vind-een-Coach.be ook de business-wereld.

Er zijn zeker overlappingen tussen therapie en coaching, maar de nadruk is beduidend anders. Beide sites zullen dan ook door een ander doelpubliek bezocht worden.

2. Bekendheid

Er wordt voor beide sites op een andere manier publiciteit gemaakt. We gebruiken andere kanalen en richten ons op ander publiek met andere thema’s of klachten.

VindeenTherapeut.be is na enkele jaren uitgegroeid tot het internetplatvorm voor therapie en heeft grote bekendheid bij doorverwijzers, collega therapeuten, artsen en bezoekers. Ook bij Vind-een-Coach.be zal dit na spoedig het geval zijn binnen de coachingswereld.

3. Vindbaarheid op het internet

Als internetforum hebben wij de vindbaarheid van je praktijk voor ogen. Afhankelijk van welke woorden een bezoeker ingeeft in een zoekmachine zoals Google, worden bepaalde sites getoond.

VindeenTherapeut.be is zo opgebouwd dat hij bovenaan getoond wordt als bezoekers zoeken op therapeut en therapie gerelateerde woorden. Als men zoekt op ‘coach’ en ‘coaching’ gerelateerde woorden zal Vind-een-Coach.be binnenkort bovenaan staan. En soms zullen ook beide sites getoond worden. Je praktijk zal dus een breder bereik hebben met beide sites.

4. Coaching-specifiek

Op Vind-een-Coach.be kan je dmv specifieke coachingsvormen en specialisaties een coachingsgericht profiel aanmaken. De coachingsvormen zijn uitgebreider en de specialisaties zijn aangepast aan de behoeften van de coachee.

5. Wanneer een profiel op Vind-een-Coach.be

Heb je een coachingsopleiding gevolgd en ben je werkzaam als zelfstandig coach, dan kan je een profiel aanmaken op Vind-een-Coach.be.
We vragen, net zoals op VindeenTherapeut.be, ook hier uitdrukkelijk om je profiel waarheidsgetrouw op te stellen en enkel die coachingsvormen en specialisaties te selecteren waarvoor je daadwerkelijk een opleiding met succes hebt afgerond. Plaats dan ook bij ‘Opleidingen’ je gevolgde opleidingen en cursussen.

6. Een profiel op beide sites!

Indien je jezelf profileert als therapeut én coach, dan raden we je sterk aan om een profiel te plaatsen op beide sites. Zo heeft je praktijk een groter bereik en een grotere instroom van coachees.

Sta je reeds op VindeenTherapeut.be, dan is het verstandig om ook dit profiel te behouden. Zo is en blijft je praktijk het best vindbaar voor een gevarieerd publiek.

Je kan eenvoudig met het zelfde emailadres een nieuw profiel aanmaken op Vind-een-Coach.be.

Meld je nu aan

Je kan nu, maar ook later, beslissen om een profiel op Vind-een-Coach.be te maken. Indien je dit overweegt, kan je dit best nu doen: hoe vlugger je profiel online staat, hoe meer aanmeldingen je in de toekomst zal ontvangen en hoe beter vindbaar je zal zijn in Google.

Maak nu een profiel aan en geniet van de voordelen van je coachingsprofiel!

Ben je nog niet aangemeld: registreer je hier als coach.

Nog niet zeker? Lees de voordelen van een profiel op Vind-een-Coach.be

Vind ook een antwoord op veelgestelde vragen rond een profiel op Vind-een-Coach.be

Onze partners