Terug naar boven

Opruimcoaching

Nood aan meer orde in je spullen of structuur in je leven? Contacteer een opruimcoach bij jou in de buurt. Zoek op gemeente en klik op het profiel van de opruimcoach voor meer info of om een afspraak te maken. Dankzij opruimcoaching en je personal organizer breng je terug rust in je hoofd en huishouden.

Vind meteen een opruimcoach

Of lees meer over:

Wat is opruimcoaching?

Wat doet een opruimcoach?

Waarom kiezen voor een opruimcoach?

Tips om beter op te ruimen

Tarieven

Wat is opruimcoaching?

Vind je het moeilijk om structuur in je leven te brengen? Je administratie op orde te houden? Of kan je wat extra motivatie gebruiken om aan de grote schoonmaak te beginnen? Een opruimcoach helpt je op de juiste weg!

Een verhuis, lenteschoonmaak, familiefeest,… Soms weet je gewoon niet waar te beginnen. Een opruimcoach gaat daarom samen met jou aan de slag. Samen bepaal je een duidelijk startpunt en maak je een overzicht van wat er moet gebeuren. Stap voor stap leert je personal organizer je via praktische tips beter te organiseren en doeltreffend op te ruimen. Het doel van opruimcoaching? Jou de nodige tools aanreiken om in de toekomst vlot, efficiënt en zelfstandig aan de slag te gaan!

Heb je behoefte aan meer overzicht in je leven? Een life coach, personal coach en mental coach helpen je graag rust in je hoofd te brengen.

Wat doet een opruimcoach?

Een opruimcoach luistert naar je vragen en maakt op basis daarvan een planning die perfect bij jou past. Je coach helpt je met opruimen, klassificeren en organiseren. Zowel thuis als op je werk.

Je ontdekt de oorzaken van de wanorde en leert ze aan te pakken. Zo voorkom je gelijkaardige situaties in de toekomst.

Een opruimcoach is meestal ook een ontspulcoach. De drang om alles te bewaren, zorgt ervoor dat we veel te veel spullen hebben die we eigenlijk nooit meer gebruiken. Dat ene truitje dat eigenlijk niet zo lekker zit, die schoenen die een maat te klein zijn, die grote stapel oude tijdschriften,… Door de voorwerpen waar je niet blij van wordt weg te gooien, creëer je meer ruimte en overzicht in je huis.

Heb je vooral last van uitstelgedrag? Vind je altijd wel een reden waarom opruimen nu niet goed uitkomt? Je opruimcoach leert je nieuwe opruimgewoontes aan die je eenvoudig vol kan houden.

Chaos zorgt onbewust voor stress en spanningen. Ga daarom samen met je personal organizer aan de slag. Dankzij de juiste begeleiding en motivatie ziet jouw huis, administratie of bureau er binnen de kortste keren ordelijk en rustgevend uit!

Waarom kiezen voor een opruimcoach?

Een opruimcoach kan je helpen bij:

 • Het opruimen van een kamer of het hele huis
 • Het ordenen van je administratie
 • Het beheren van je agenda en planning
 • Het organiseren van je huishouden
 • Ondersteuning tijdens een verhuis
 • Het aanpakken van je uitstelgedrag

Voordelen van een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis heeft een heleboel voordelen! Enkele redenen om een opruimcoach te contacteren, zijn:

 • Een opgeruimde kamer lijkt groter.
 • Je hoeft nergens nog lang naar te zoeken. Je vindt je spullen snel en makkelijk terug.
 • Rommel trekt rommel aan. Eens een ruimte opgeruimd is, is het makkelijker om ze ordelijk te houden.
 • Door overbodige spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien, maak je plaats voor nieuwe dingen.
 • Een ordelijke ruimte helpt om te ontspannen. Rommel zorgt onbewust voor stress, spanningen en leidt je af.

Tips om beter op te ruimen

Ga je graag zelf aan de slag? Dan kunnen deze tips je alvast op de juiste weg zetten!

 • Focus op één ruimte per keer.
 • Zie je op tegen het vele werk? Start klein. Met de lade van een kast bijvoorbeeld, en doe elke dag een beetje.
 • Wees kritisch. Gooi de dingen die je niet meer gebruikt weg.
 • Probeer te ordenen. Hang broeken bij broeken, truien bij truien, enz.
 • Hou vol! Het duurt even voor je verandering ziet maar het eindresultaat is het absoluut waard.

Kan je nog een duwtje in de rug of gewoon wat extra tips gebruiken? Een opruimcoach brengt je huis en hoofd graag terug op orde.

Tarieven

Hoeveel opruimcoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een opruimcoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je opruimcoach terecht. Ga vandaag nog voor meer structuur in je leven!