Terug naar boven

Lichaamsgerichte coaching

Coaching is heel wat meer dan praten alleen. Lichaamsgerichte coaching biedt heel wat mogelijkheden. Maar wat is lichaamsgerichte coaching net? En wat zijn de voordelen?

Vind meteen een lichaamsgerichte coach

Of lees meer over:

Wat is lichaamsgerichte coaching?
Wanneer is lichaamsgerichte coaching nuttig?
Voordelen


Wat is lichaamsgerichte coaching

Lichaamsgerichte coaching vertrekt vanuit het idee je lichaam alle ervaringen en emoties opneemt en hierdoor wordt beïnvloed. Je lichaam is in staat heel wat te verwerken, te dragen of te genezen. Maar soms is het genoeg, en dan geeft je lichaam het signaal dat er iets fout loopt. Wanneer je niet luistert naar deze boodschappen kunnen blokkades vast komen te zitten die zich kunnen uiten in pijn, ziekte of emoties.

Lichaamsgerichte coaching leert je om opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt.
Samen met de coach ga je opzoek naar de weggestoken boodschappen en de betekenis hiervan. Je leert communiceren met je lichaam en opnieuw expressie geven aan wat in je leeft op een gezonde manier. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van de vorm van lichaamsgerichte coaching.

De lichaamsgerichte coach kijkt naast het emotioneel functioneren o.a. naar lichaamsspanning, lichaamstaal, houding en de manier van bewegen. Door middel van ademhaling, expressie, beweging of aanraking kom je opnieuw meer in contact met jezelf en je proces. Het lichaamsgerichte werk wordt vaak ondersteund door andere coachingsvormen.


Wanneer in lichaamsgerichte coaching

Loop je vast en geraak je er niet uit, blijft er een lichamelijke klacht je parten spelen of heb je al veel gepraat en werkt dat niet voor jou? Dan kan lichaamsgerichte coaching nuttig zijn.
Deze vorm van coaching heeft baat bij verschillende klachten: stress, verdriet, boosheid, vermoeidheid, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, spierpijn, maagpijn, moeite met ademen, vastgelopen seksualiteit en vele andere.


Waarom lichaamsgerichte coaching: voordelen

Lichaamsgerichte coaching is voor velen aangenaam omdat je niet veel hoeft te praten of te analyseren. Door de eerlijkheid van je lichaam ga je snel naar de essentie van het probleem en kan je verandering brengen zonder woorden. Wanneer je effectief aandacht hebt voor het signaal van je lichaam, begrijp je het zonder erover na te denken.

Je lichaam is altijd in het nu, maar draagt de herinnering van vroeger met zich mee. Hierdoor kan je nu aanpakken wat vroeger is verstoord omdat dit in het lichaam 1 geheel is.

Iedereen functioneert op een andere manier. Sommige mensen zijn rationeel ingesteld, anderen visueel of gevoelsmatig. Wanneer je de coaching aanpast naar jouw ingang, is de kans op succesvolle coaching het hoogst.

Meer info?
Stel je vraag aan een lichaamsgerichte coach in je buurt.