Terug naar boven

Coaching via video call of telefoon

Dankzij moderne technologieën zoals video-call of gevestigde waarden zoals de telefoon kan jij je coachingssessie met je coach vanop afstand starten of verderzetten.

Vind meteen coaching op afstand

Of lees meer over:
Wat is coaching via videogesprek, telefoon of chat?
Wat heb je nodig voor coaching via video call, telefoon of chat?
Voordelen coaching op afstand
Tarieven coaching op afstand

Wat is coaching via videogesprek of telefoon?

Online coaching is een moderne vorm van een coachingsessie. Het grootste voordeel van coaching via video call of telefoon is dat jij je niet moet verplaatsen. De coachingsessies kunnen dus gewoon doorgaan terwijl jij thuisblijft.

Je kan kiezen voor coaching via een video call zoals Skype, coaching over het internet, coaching via de telefoon, coaching via e-mail of coaching via chat.

Wat heb je nodig voor coaching via video call of telefoon?

Online coaching verloopt heel eenvoudig. Kies je voor coaching via telefoon? Dan heb je enkel een telefoontoestel of gsm nodig om een coach te bellen. Andere coachingvormen zoals coaching via video call (zoals Skype) verlopen via internet waardoor je wel een laptop en goede internetverbinding nodig hebt. Een webcam en microfoon zitten in bijna alle laptops ingebouwd dus deze moet je niet extra aanschaffen.

Als je naast een laptop en internetverbinding nog iets anders nodig hebt, brengt je coach je hier op voorhand zeker van op de hoogte.

Voordelen van coaching op afstand

Online coaching is zeker een waardevol alternatief voor coaching in de praktijkruimte. We zetten enkele voordelen van coaching via video call of telefoon op een rijtje:

Je moet je niet verplaatsen:

Een van de grootste voordelen van online coaching: jij moet je huis niet uit voor een coachingsessie! Denk bijvoorbeeld aan mensen die wat ouder of moeilijk te been zijn. Daarnaast bespaar je ook tijd door niet onderweg te zijn, in de file te staan of op een bus te moeten wachten.

De drempel naar coaching is minder groot:

Hoewel het taboe rond coaching gelukkig steeds meer doorbroken wordt, kan de stap naar een coach voor sommigen toch nog te groot zijn. In dat geval biedt online coaching een geweldig alternatief. Door online coaching te kunnen volgen, verkleint de drempel om hulp te zoeken.

Het voelt veilig:

Soms kan alles gewoon als te veel aanvoelen en voel je je het veiligst in de cocon van je eigen woning. Door online coaching te volgen via video call of telefoon voelen velen zich daarom meer op hun gemak om persoonlijke informatie met hun coach te delen.

Het is eenvoudig:

Ben je niet handig met technologie? Laat je dan zeker niet afschrikken om online coaching te volgen. Veel coaches bekijken de verschillende mogelijkheden van gebruiksvriendelijke platformen zoals Skype of Signal (een veilig alternatief voor Whatsapp). Maar ook een sessie via bijvoorbeeld een platform zoals Zoom.us of Whereby.com is mogelijk. Je coach kan je dan een linkje doorsturen waar je op moet klikken en dan zijn jullie vertrokken voor een coachingsessie… Ontzettend eenvoudig! Vraag je coach op voorhand gerust naar het platform dat hij of zij gebruikt en wat je daarvoor nodig hebt.

Je kan meteen bij een coach terecht:

Voel je je neerslachtig? Heb je last van angst? Zit je met twijfels? Dan zorgt online coaching ervoor dat hulp altijd binnen handbereik is. Voor een video call of telefoongesprek moet je wel een afspraak maken, maar voor e-mailcoaching kan je meteen aan de slag. Bovendien kan het therapeutisch werken om je zorgen letterlijk van je af te schrijven.

Tarieven coaching op afstand

Online coaching zoals bellen met een coach is net zoals face to face coaching een echte coachingsessie. Veel coaches zullen dus een gelijkaardig tarief hanteren. Op het persoonlijk profiel van je coach vind je het exacte tarief van je coach.

Betalen kan eenvoudig online of via een overschrijving. Je coach geeft je hier voor de start van de coachingsessie graag meer uitleg over.