Terug naar boven

Studiebegeleiding

Ben je op zoek naar een overzichtelijke examenplanning? Enkele tips om efficiënter te studeren? Of loop je tegen specifieke leerproblemen aan? Dan is studiebegeleiding of studieadvies echt iets voor jou! Samen met een studiecoach ga je op zoek naar een studiemethode perfect op jouw maat.

Vind meteen een studiecoach

Of lees meer over:
Wat is studiecoaching?
Studiebegeleiding: voor wie?
Tips om beter te leren
Tarieven

Wat is studiecoaching?

Studiecoaching of studiebegeleiding helpt je om het beste uit jezelf en je studie te halen. Hoe overwin je leerproblemen? Hoe kan je je studiemethode verbeteren? Welke vaardigheden kan je nog verder aanscherpen? En heb je eigenlijk wel de juiste studierichting gekozen?

Tijdens studiecoaching focus je samen met je coach op jouw werkpunten. Afhankelijk van jouw behoeften en wensen kan er gewerkt worden rond timemanagement, mind mappen, samenvatten of presenteren. Je huidige studiemethode en planning worden kritisch onder de loep genomen en waar nodig bijgestuurd.

Het doel van studiebegeleiding of studieadvies is je te begeleiden naar een efficiëntere manier van studeren. Dankzij de juiste aanpak haal je betere schoolresultaten.

Studiebegeleiding: voor wie?

Een studiecoach is er voor iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken bij het leren. Komt één van onderstaande stellingen je bekend voor? Dan helpt een studiecoach je via studiebegeleiding of studieadvies graag verder!

  • Je begrijpt de inhoud van de leerstof wel maar haalt geen goede cijfers en je snapt niet hoe dat komt.
  • Je hebt moeite met het begrijpen van de leerstof.
  • De leerstof interesseert je niet.
  • Je hebt last van faalangst.
  • Je hebt dyslexie, dyscalculie, ADHD, hoogbegaafdheid of autisme.
  • Je wil graag meer zelfvertrouwen.
  • Je kan je niet lang concentreren.
  • Je hebt altijd te weinig tijd om te leren of je hebt last van uitstelgedrag.

Dankzij de individuele begeleiding van een studiecoach krijg je handige leertools aangereikt om je studiedoelen te bereiken. Je leert jezelf te motiveren en werkt aan meer zelfvertrouwen en minder stress. Elk coachingstraject is aangepast aan jouw individuele noden.

Het doel van studiebegeleiding? Jou helpen om een vlotte leerstijl te ontwikkelen, zodat je na het coachingstraject zelfstandig efficiënt kan studeren en goede schoolresultaten haalt.

Tips om beter te leren

Wil je efficiënter studeren? Merk je dat je vaak in tijdnood komt? Of wil je je schoolresultaten wat opkrikken? Met deze tips om beter te studeren kan je alvast zelf aan de slag! Lukt het na deze tips nog steeds niet helemaal om gemotiveerd naar een test of examen toe te werken? Dan helpt een studiecoach je graag verder!

Tip 1: Deel de leerstof op in kleinere stukken

Een hele stapel te leren hoofdstukken kan best intimiderend zijn. Door de leerstop op te delen in kleinere stukken kan je je beter focussen. Je brein krijgt meer tijd om de leerstof te verwerken en je krijgt minder stress.

Tip 2: Maak je bureau netjes

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Je kan je beter concentreren zonder allerlei rondslingerende spullen die onbewust om je aandacht vragen. Leg ook je gsm even buiten handbereik en zet meldingen van sociale media af.

Tip 3: Maak een studieplanning

Reken op voorhand even uit hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt om de volledige leerstof te kennen. Deel de leerstof daarna op in verschillende delen en spreidt deze over meerdere dagen, zo geef je jezelf meer ademruimte.

Tip 4: Beloon jezelf

Ben je een namiddag heel productief geweest? Heb je je netjes aan je studieplanning gehouden? Vergeet jezelf dan zeker niet te belonen. Zo blijf je steeds gemotiveerd!

Tip 5: Zorg voor een stok achter de deur

Als je iets niet leuk vindt om te doen, is het verleidelijk om het uit te stellen. Zorg daarom voor een stok achter de deur. Organiseer bijvoorbeeld een gezamenlijk studiemoment met een vriend of vriendin.

Tip 6: Leef gezond

Een goede nachtrust, wat dagelijkse beweging en gezonde maaltijden geven je extra energie. Zo ben je klaar om er helemaal in te vliegen!

Tarieven

Hoeveel studiebegeleiding of studieadvies kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een studiecoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je studiecoach terecht. Realiseer samen met je coach al je studiedoelen!