Terug naar boven

Life coaching

Life coaching

Loop je ergens tegenaan of wil je delen van jezelf of je leven veranderen? Dan is life-coaching iets voor jou! Wat doet een life coach precies? En hoe verandert life-coaching je leven?

Vind nu een life coach

Of lees meer over:

Wat is life coaching?
Jouw life coach: een gids en vertrouwenspersoon
Kan een life coach mij helpen?
Life coaching of loopbaanbegeleiding?
De sprong wagen?

Wat is life coaching?

Vrolijk en moeiteloos door het leven gaan, zo zou het leven heerlijk zijn. De realiteit is toch wat anders. Iedereen worstelt weleens met zaken die moeilijk lopen of die je anders wil aanpakken. Vervelende emoties, moeilijke keuzes, moeite met sociale situaties,... Life coaching helpt je in je zoektocht en brengt verandering in je leven.

Een life coach luistert naar je behoeften en gaat samen met je op zoek naar inzichten, oorzaken én een nieuwe aanpak. Aan de hand van gesprek en oefeningen leer je jezelf beter kennen en oefen je nieuwe manieren in van omgaan met je leven. Er wordt gewerkt met je talenten, je werkpunten, je interesses, kortom, je volledige potentieel. De bedoeling is om je te coachen richting een evenwichtig en gelukkig leven. Daarbij ligt de sleutel in jezelf.

Jouw life coach: een gids en vertrouwenspersoon

Life coaching is verrijkend omdat een life coach over heel wat ervaring en bruikbare methodes beschikt. Lifecoaches zijn vaak pragmatisch en oplossingsgericht. De motivatie tot verandering in je leven komt uit jezelf, en de life coach biedt zich aan als klankbord. Het is een gids in dit proces, maar ook je vertrouwenpersoon. De coach denkt niet alleen samen met jou na over wàt er anders kan, maar ook hoe je de gewenste verandering zo snel en zo effectief mogelijk kan bereiken.

Je coach biedt jou daarbij in een gestructureerd kader tools en oefeningen aan om je daarbij te helpen, en motiveert je ook om zelf aan de slag te gaan. Op die manier ontwikkel je zelfstandig die competenties en eigenschappen die je nodig hebt bij je ontplooiing.

Life coaches zijn vertrouwd met waar de mogelijke obstakels in je specifieke veranderingsproces liggen. Ze zullen je erop wijzen, je erop voorbereiden en je bovendien steunen in het overwinnen van obstakels. Op je eentje kan het immers vaak moeilijk zijn om de uitdagingen aan te gaan. Maar samen bereik je meer.

Kan een life coach mij helpen?

Wil je aan jezelf werken of je leven aangenamer maken? Of merk je bepaalde patronen waar je moeilijk uit geraakt? Life coaching is nuttig bij heel wat thema’s zoals assertiever worden, angst overwinnen, omgaan met HSP, keuzes maken, perfectionisme en vele andere.

Ook om eenvoudig meer uit jezelf te halen of te ontplooien is life coaching prima. Je wil een betere partner, ouder, zoon of dochter zijn, je wil jezelf leren waarderen of weerbaarder worden in sociale situaties. Je hoeft geen zware problemen te hebben om de stap naar lifecoaching te zetten. Elke stap naar een aangenamer leven is de moeite waard.

Life coaching 2Life coaching of loopbaanbegeleiding?

Hoewel lifecoaching iets anders is dan loopbaanbegeleiding, is het ook van toepassing voor professionele goals: je wil beter omgaan met stress, je creativiteit boosten, of simpelweg een goede balans vinden tussen werk en privé. Wanneer thema’s terugkeren zowel privé als op het werk, dan kan je samen met je life coach het onderliggende thema aanpakken.

De sprong wagen?

Zin in terug meer evenwicht, rust of net meer energie? Contacteer dan vrijblijvend een life coach. Een kennismakingsgesprek kan helderheid bieden of je samen op weg gaat naar de verandering in jouw leven.