Terug naar boven

Hypnotherapie

Wil je begeleiding op een dieper niveau? Ligt praten je niet? Of wil je onderliggende patronen wegwerken of begrijpen? Hypnotherapie biedt ondersteuning bij verschillende lichamelijke en psychische klachten. Een hypnose coach helpt je dankzij hypnose vlotter je doelen te bereiken.

Vind meteen een hypnose coach

Of lees meer over:
Wat is hypnotherapie?
Hoe voelt hypnose?
Waarom kiezen voor hypnose?
Hoe gaat hypnotherapie in zijn werk?
Hypnotherapie: voor wie?
Tarieven en terugbetaling

Wat is hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt hypnose ingezet als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Hoewel je de hele tijd bij bewustzijn blijft, word je ontvankelijker voor suggesties en aanpassingen. Je creativiteit en probleemoplossend vermogen nemen toe terwijl je mentale weerstand net afneemt. Hypnotherapie maakt het zo eenvoudiger om veranderingen in gedragspatronen op te starten en lichamelijke processen te beïnvloeden.

Tijdens hypnotherapie kan je samen met je coach werken rond kracht en zelfvertrouwen. Het resultaat waarnaar gestreefd wordt, is dat je opnieuw in balans komt met jezelf. Dit zorgt voor een positief effect op je algemeen welzijn en je prestaties. Hypnose wordt door de meeste mensen ervaren als een aangename en ontspannende manier om te helpen bij het najagen van verschillende doelen.

Hoe voelt hypnose?

Hypnose is heel persoonlijk en voelt voor iedereen anders aan. Soms voelt het als een diep ontspannen gevoel, soms voelt het alsof je helemaal in gedachten verzonken bent, soms voel je helemaal niks. Spontane reacties zoals tintelingen in armen of benen of koude rillingen kunnen ook voorkomen. Deze reacties worden achteraf vooral als bevrijdend of als een gevoel van opluchting ervaren.

De meeste mensen vinden hypnose een heel aangename ervaring.

Tijdens hypnose blijf je de hele tijd bij bewustzijn. Dit betekent dat je altijd zelf de controle houdt. Je coach kan enkel veranderen wat jij wil dat verandert. Na de hypnosesessie zal je je alles ook kunnen herinneren.

Waarom kiezen voor hypnose?

Hypnose kan veel verschillende klachten op een positieve manier beïnvloeden. Enerzijds kan je coach via hypnose op zoek gaan naar de oorzaak van je problemen, terwijl er anderzijds kan gewerkt worden aan een verandering in je gedragingen.

Hypnose zorgt in vele gevallen voor innerlijke rust. Je komt met jezelf in evenwicht en je lichaam krijgt de kans om zich te herstellen. Tijdens de hypnosetherapie bepaal je samen met je coach waar je wil aan werken. Je onderbewustzijn kan bijvoorbeeld leren om stress en spanningen niet langer vast te houden, om zich niet meer druk te maken over een bepaalde situatie, enz.

Neerslachtige gedachten maken plaats voor positieve emoties. Je slaapt beter en krijgt meer energie.

Hoe gaat hypnotherapie in zijn werk?

Elke sessie begint met een kennismakingsgesprek waar je vertrouwd raakt met je coach. Je krijgt meer informatie over hypnose en waaraan je je tijdens de sessies kan verwachten. De hulpvraag wordt besproken. Wat wil je met hypnotherapie bereiken?

Vervolgens brengt de hypnose coach je met specifieke methodes in diepe ontspanning zodat de weg vrij is naar je onderbewuste. Je bewustzijn blijft wel de hele tijd alert. Je hoort en voelt bewust wat er gebeurt en gezegd wordt. Er gebeurt dus niets wat je niet wil.

Tijdens de sessie werken je hersenen op een specifieke frequentie, je zou het kunnen vergelijken met de staat net voor of net na het in slaap vallen. In deze staat ben je vatbaarder voor suggesties en zitten bewuste overtuigingen niet in de weg. Zo is het gemakkelijker om op een diep niveau veranderingen te verwezenlijken.

Hypnotherapie: voor wie?

Hypnose kan een oplossing zijn wanneer je een bepaald gedrag wil aanpassen. Van overdadig eten, snoepdrang, angst, depressieve gevoelens, stress en nagelbijten tot slaapproblemen of stoppen met roken. Je hypnosecoach geeft je een duwtje in de juiste richting.

Hypnose moet je echter niet zien als een instant wondermiddel maar als een manier om bepaalde therapieprocessen te versnellen. Onder hypnose wordt je onderbewustzijn toegankelijker en kan het makkelijker beïnvloed worden. De oorzaken van je problemen worden aangepakt en de focus wordt verlegd naar positieve gevoelens.

Verschillende mentale en lichamelijke klachten waarbij hypnose kan helpen, zijn:

Verder kan hypnose helpen om je doelen te bereiken:

  • Vermageren of een gezond gewicht behouden
  • Betere sportprestaties halen
  • Stoppen met nagelbijten
  • Stoppen met roken

Samen met je hypnotherapiecoach kijk je waaraan je wil werken. Vind eenvoudig een hypnotherapie coach bij jou in de buurt.

Tarieven en terugbetaling

Hoeveel hypnotherapie kost hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een hypnotherapiecoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.

Voor meer informatie over de prijs van hypnotherapie kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je coach terecht.

Bij sommige ziekenfondsen heb je bovendien recht op een tegemoetkoming van € 10 per sessie met een maximum van 5 hypnotherapiesessies. Neem voor meer informatie omtrent de terugbetaling van je hypnotherapiecoach contact op met je ziekenfonds.

Kijk ook op Vindeentherapeut.be voor meer hypnotherapeuten in je buurt of meer info over hypnotherapie.