Terug naar boven

Resultaten

De vindbaarheid van jouw praktijk. Daar gaan we voor.
We delen graag de resultaten van oktober 2016 tot augustus 2020.

De cijfers

Bezoekersaantallen

Eind 2016 is Vind-een-Coach.be gelanceerd. Het bezoekersaantal is op 5 jaar tijd gestegen van 0 naar 15.000 bezoekers per maand. En dit is nog maar het begin! De vindbaarheid van goede sites stijgt exponentieel met de tijd. Ook wij voelden de coronacrisis in april 2020.
Daar kwamen we gelukkig samen snel door, en nu draaien we weer op volle toeren!


Bezoekersaantallen van oktober 2016 tot augustus 2020

Top notering in Google

Vindbaarheid op het internet = hoge ranking in Google. En daarbij is Google onze vriend. Hier vind je enkele voorbeelden van de waardering van Google (resultaten van 05/09/2019).

Contactnamen

Gegevens van mei tot augustus 2020

Coachees/cliënten nemen naast e-mails vooral contact op met jou via telefoon en via doorklikken naar je eigen website. De statistieken a rato van de laatste maanden tonen het volgende resultaat:

  • er werden 1288 contactverzoeken verstuurd
  • coaches werden 2380 keer gecontacteerd via telefoon
  • daarnaast werd ook 7393 keer doorgeklikt naar opgegeven websites

Professionele coaches

Er zijn ondertussen meer dan 500 professionele coaches aanwezig op Vind-een-Coach.be. Hierdoor is er nu in elke provincie een mooi aantal professionele coaches te vinden via het platform. Hoe meer coaches, hoe hoger de waardering van Google. Goed om weten: t.o.v andere websites plukken we niet ongevraagd gegevens van het internet om content te vullen. Alle coaches kiezen bewust voor een vermelding.

Ontdek hier alle voordelen van een profiel op Vind-een-Coach.be!

Ter vergelijking

In de beginjaren van VindeenTherapeut.be en Vind-een-Psycholoog.be waren de statistieken gelijklopend met die van Vind-een-Coach.be nu. Momenteel zijn deze sites de absolute marktleiders binnen de hulpverlenerssector qua vindbaarheid in Google en ROI (return on investment).

Deze sites hebben momenteel elk gemiddeld 45 000 bezoekers per maand! Door de structuur van de site en de dagelijkse opvolging gaat Vind-een-Coach.be dezelfde toekomst tegemoet als zijn voorgangers.


Mijn statistieken

Mijn statistieken

Bekijk via je statistieken het rendement van je profiel. Zo heb je een correct beeld van de verschillende wegen waarop jouw praktijk gecontacteerd wordt via Vind-een-Coach.be.

Hoe mijn statistieken correct interpreteren?

Coachees nemen naast e-mails vooral contact op via telefoon en via doorklikken naar je eigen website. Hou er rekening mee dat Vind-een-Coach.be in opstart is en gebruik vooral de laatste maanden als referentie.

Één aanmelding is voldoende om je investering terug te verdienen! Je vindt je statistieken eenvoudig door te inloggen en te gaan naar onderdeel 'Statistieken'.

Zijn je aantal paginabezoeken prima, maar zetten bezoekers niet vaak de stap tot contact? Bekijk dan hoe je jouw profiel kan optimaliseren.

En mijn eigen website?

Coachees zullen dikwijls aangeven je gevonden te hebben via je website of via Google. Vaak komen ze echter op je website via Vind-een-Coach.be of benoemen ze je profiel als jouw website. Ook wanneer ze het contactfomulier van je eigen website gebruikten, zijn ze hier dikwijls op terecht gekomen vanuit Vind-een-Coach.be.

Een link vanuit je profiel op Vind-een-Coach.be naar je eigen website zorgt er tevens voor dat je website hoger weergegeven wordt in Google. Google waardeert namelijk Vind-een-Coach.be heel positief en websites die ermee verbonden zijn worden bijgevolg ook hoger genoteerd.

Dit blijkt ook uit de terugval van het aantal nieuwe klant-aanmeldingen bij hulpverleners die hun profiel stopzetten.


Hoe verhoog ik mijn rendement?

Naast onze dagelijkse inspanningen kan jij zelf heel wat ondernemen om je vindbaarheid eenvoudig te verhogen:

  • Maak je profiel volledig en aantrekkelijk. Zorg voor een aansprekende afbeelding, een overzichtelijke tekst én selecteer alle zoekitems die bij jou van toepassing zijn. Een goed profiel is de sleutel tot rendement! Vind hier meer tips voor een goed profiel.
  • Heb je een eigen website? Plaats dan een link naar je profiel Vind-een-Coach.be.
  • Like onze facebookpagina en deel onze posts. Zo zet je Vind-een-Coach.be én jouw profiel meer in de kijker

Vind hier meer tips voor een goede vindbaarheid.


Bouwen in Google

Hoe langer een profiel ononderbroken actief blijft, hoe meer jouw profiel wordt weergegeven in Google! Je pagina bouwt namelijk een geschiedenis op in Google. Hoe meer bezoekers enkele minuten op jouw pagina blijven, hoe belangrijker Google jouw pagina vindt de hoe meer Google jouw profiel naar voor zal schuiven in zijn zoekresultaten.

Ook voor een grote website geldt bovenstaande. Een goede positie behalen van een nieuwe website in Google 2 à 3 jaar duurt. De analytics tonen een stevige en stabiele stijging in bezoeken en ratings.

Uit de analyses blijkt dat users die vanaf de start aanwezig zijn meer gecontacteerd worden. Deze users hebben een streepje voor en je profiel actief houden is dus een slimme investering voor de toekomst!


Heb je nog vragen, twijfels of bemerkingen? We horen het graag!

Contacteer het team van Vind-een-Coach.be

Of lees meer over Hoe inschatten of mijn profiel voldoende opbrengt

Opleidingscentra