Terug naar boven

Update rond coaching tijdens Covid-19-lockdownOok tijdens Corona blijven heel wat coaches in aangepaste vormen coaching voorzien. Dat kan bv. via video call, telefoon, chat of e-mail. Deze vormen van coaching kunnen tijdens een periode van lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek.

Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je mentale gezondheid en maak gerust een afspraak met één van onze coaches.

Kan coaching tijdens corona lockdown?

Ook tijdens corona-maatregelen ondersteuning via coaching

De huidige situatie met het coronavirus is behoorlijk spannend. Sommige problemen worden in deze tijden net gerelativeerd, terwijl andere problemen harder de kop kunnen opsteken.

Veel mensen werken nu thuis, samen met hun partner en kinderen, en dit kan de nodige mentale uitdagingen met zich meebrengen. Het sociaal leven wordt sterk beïnvloed en veel mensen zitten met vragen of angsten rond het COVID-19 virus. Daarom blijft coaching in deze periode waardevol.

Coaching op afstand

Tijdens de corona-maatregelen kan je dus zeker bij je coach terecht, al zal dit wel in een gewijzigde vorm zijn. Veel coaches bekijken momenteel de mogelijkheden van coaching op afstand en bieden coachingsessies via videocall, telefoon, chat enz. aan.

Mogelijk staat dit nog niet op het profiel van je coach maar biedt hij of zij dit in deze uitzonderlijke tijden wel aan. Contacteer dus zeker je coach om hiernaar te vragen.

Is het bij je huidige coach niet mogelijk om coaching op afstand te krijgen? Dan vind je hier een overzicht van coaches die online coaching geven. Kies indien mogelijk voor een coach bij jou in de buurt. Zo kunnen jullie de coachingsessies na de corona-maatregelen eenvoudig face to face verderzetten.

Coaching via video call en telefoon: een waardig alternatief

Uit onderzoek blijkt dat coaching via video call of telefoon een waardig alternatief is voor een coachingssessie bij je coach. Zeker nu face to face coaching tijdens de corona lockdown afgeraden wordt. Het kan in het begin even wennen zijn, maar je zal gauw merken dat je ook vanuit je comfortabele zetel thuis tot nieuwe inzichten komt. Je coach is er nog steeds om je te begeleiden en steunen.

Lees meer over coaching via video call, coaching via telefoon en coaching via chat.


Vind een online coach

Lees ook: Hoe zorgen voor je mentale gezondheid?

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!

Opleidingscentra