Terug naar boven

Coaching tijdens corona maatregelen

Pagina bijgewerkt op 15/02/2022.

Tijdens de coronamaatregelen kon een bezoek aan de coach anders verlopen dan gebruikelijk. Hoe zit het echter op dit moment? Hieronder geven we antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Hoe verloopt coaching op dit moment?

Momenteel kan coaching opnieuw in de praktijkruimte doorgaan. Voorzichtigheid blijft echter nog steeds geboden, waardoor er sommige preventieve maatregelen van kracht zijn.

Met welke maatregelen moet je rekening houden?

Je coach zal specifieke voorzorgsmaatregelen treffen wanneer je naar de praktijk komt. Denk bijvoorbeeld aan het ontsmetten van zetels en deurklinken na elke cliënt, voldoende verluchting in de ruimte voorzien, genoeg tijd tussen verschillende cliënten inplannen, enz.

Maar je kan natuurlijk zelf ook helpen:

  • Was thuis grondig je handen voor en na de therapiesessie
  • Er zal waarschijnlijk ook ontsmettingsgel in de praktijk aanwezig zijn die je kan gebruiken
  • Kom goed op tijd, niet te vroeg en niet te laat :-) Zo voorkom je dat jijzelf of de personen na jou in de wachtkamer moeten wachten
  • Probeer steeds om 1,5 meter afstand van je therapeut te bewaren en geef geen hand
  • Heb je symptomen die op een coronabesmetting kunnen wijzen? Stel je afspraak dan uit of doe een zelftest
  • ...

Is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens coaching?

Wanneer je niet de hele tijd voldoende fysieke afstand van je therapeut kan bewaren (zoals bijv. bij speltherapie of interactionele technieken), is het verplicht om een mondmasker te dragen.

Kan er tijdens de volledige coachingsessie een afstand van 1,5 meter worden bewaard? Dan is het dragen van een mondmasker niet verplicht, maar wel nog steeds aanbevolen. Bij twijfel hierover kan je steeds je coach contacteren.

Kunnen workshops weer doorgaan?

Evenementen mogen op dit moment opnieuw doorgaan. Ga je naar een workshop die binnen plaatsvindt? Dan moet je tijdens de workshop neerzitten, een mondmasker dragen en bij voorkeur 1,5 meter afstand van de andere personen bewaren.

Ga je naar een workshop die buiten plaatsvindt? Dan moet je een mondmasker dragen en bij voorkeur 1,5 meter afstand van de andere personen bewaren.

Het is ook mogelijk dat de organisator van de workshop gebruikmaakt van het Covid Safe Ticket. Hierover neem je best contact op met de organisatie van de workshop.

Is het nog steeds mogelijk om coaching op afstand te volgen?

Jazeker!

Is het moeilijk om naar de praktijkruimte komen? Zit je in quarantaine? Of vond je therapie op afstand eigenlijk wel aangenaam en wil je dit zo houden? Een fysieke afstand hoeft geen mentale afstand te betekenen. Daarom kan je ook los van de coronamaatregelen kiezen voor coaching op afstand.

Vind meteen een coach voor:

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!

Opgelet: De coronamaatregelen in België worden steeds bijgestuurd naargelang de epidemiologische toestand in ons land. We raden daarom aan om voor de zekerheid altijd een mondmasker mee te nemen naar je coachingsessie en bij twijfel je coach te raadplegen.

Betrokken groeten,

Het team van Vind-een-Coach.be

Onze partners