Terug naar boven

Ervaringen van cliënten met coaching

De stap naar coaching is niet eenvoudig. Misschien weet je niet wat er gaat gebeuren, of het wel werkt en of het wel nodig is voor jou. Lees hier ervaringen van personen die reeds hulp zochten en wat coaching hen gebracht heeft.

Coaching is voor iedereen anders en het effect ervan hangt af van verschillende factoren. De deskundigheid van coaches of de werkzaamheid van de coachingsvorm kan niet beoordeeld worden op basis van persoonlijke ervaringen. Onderstaande getuigenissen tonen welke positieve gevolgen er kunnen zijn. Coaching werkt het beste wanneer je een coach zoekt die bij jou past. Lees hier hoe je een goede coach vindt.

Heb je zelf de kracht van coaching reeds ervaren? Deel dan je ervaring en ondersteun anderen in hun zoektocht.

Ervaring met stress coaching bij stress

"Een nieuwe weg, een nieuwe keuze, een nieuw begin."

Ann - Vrouw, 51 jaar, Antwerpen | Begeleid door Carine

Ervaring met coaching bij relatieproblemen

"Voor mij persoonlijk gaf coaching een objectieve kijk op de zaken, niet alleen op mijn relatie maar ook op hoe ik was en ben. De gesprekken waren zeer open en gestructureerd. Op het einde van de sessies had ik de ene keer tips & tricks om op terug te vallen of de andere keer oefeningen die we thuis konden uitproberen en deze werken echt.

Alleen al een uurtje nemen om echt te praten, over zaken die je anders gewoon door stress, vermoeidheid, boosheid en weinig tijd opzij schuift, doet wonderen. Met dan een ervaringsdeskundige bij de hand, geeft dit echt een boost om je problemen aan te pakken. Ik raad het elk koppel aan."

Senna - Vrouw, 44 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Karianne

Ervaring met life coaching bij burnout / burn-out

"Eind augustus 2016 werd ik geveld door een verpletterende burn-out, nooit gedacht dat zoiets mij kon overkomen. Ik was zelf op het werk degene die zich heel laatdunkend uitliet over mensen die langdurig ziek waren.... En ineens was het daar : ik wist zelfs niet meer hoe ik mijn auto moest starten, werkelijk een totale blackout. De bodem werd onder mij weggeslagen.... afschuwelijk gevoel.....

Na maanden thuis was ik nog altijd een ellendig en lusteloos wrak maar kreeg de raad van een goeie vriendin om Bieke te contacteren. Ondanks mijn scepsis - "ik heb een hekel aan zweverigheid" - heeft coaching mij er volledig terug bovenop geholpen. Beter nog : ik ben een veel sterker én gelukkiger mens nu dan een aantal jaren geleden.

Ik heb ondertussen een heel fijne nieuwe fulltime job, ik heb mijn oude hobby (amateurtoneel)weer opgepikt, en heb geleerd terug tijd te maken voor mezelf, mijn familie en vrienden, en te genieten in plaats van altijd maar werken-werken-werken. Ik ben Bieke eeuwig dankbaar voor haar fantastische coaching : ze heeft van mij een ander, beter en vooral gelukkiger mens gemaakt. En de centen die deze coaching gekost heeft....zijn de beste investering ooit gebleken!"

An - Vrouw, 51 jaar | Begeleid door Bieke

Ervaring met coaching bij burnout / burn-out

"Na 3 sessies met verschillende therapeuten ben ik via deze website terechtgekomen bij mijn huidige coach. Nu was er wel een klik en het voelde comfortabel aan. Zij gebruikte een bepaalde methode om mijzelf terug te vinden. Wat wil ik nu en wat niet? Dit zowel in mijn professioneel- als privéleven. Het heeft mij veel inzichten gegeven en gaf me ook richtlijnen om bepaalde acties te nemen.

Ik ga niet enkel door een burn-out, maar ook door een identiteitscrisis... ik heb nog een weg te gaan, maar ben echt tevreden met de stappen die ik al heb gezet! Financieel was het voor mij ook niet gemakkelijk 2x maand een sessie te hebben, maar uiteindelijk heel erg de moeite. "

Vrouw, 31 jaar

Ervaring met coaching bij burnout / burn-out

"Mijn coach heeft mij geholpen bij alle vragen en ergernissen die in had. Zowel in het dagdagelijkse leven ,op het werk, bij mijn gezin enz... Ik had een burn-out en zag het even niet meer zitten. Door te luisteren en te praten en mij tips te geven ben ik hierdoor gekomen. Ik heb bij haar dan ook relaxatie coaching gedaan. Nu weet ik dat ik op mijn ademhaling moet letten en welke oefeningen ik moet doen als ik te gestresst ben.

Ik heb er ook niet lang over moeten nadenken om coaching te volgen. Als het helpt super. Als het niet helpt heb ik het toch maar geprobeerd. Maar ik ben er heel tevreden over. Je moet je er ook niet voor schamen. De mensen die echt om je geven begrijpen het wel."

Monica - Vrouw, 36 jaar | Begeleid door Linda

Ervaring met kindercoaching bij echtscheiding

"Ik ging bij Lotte toen mijn ouders gescheiden waren. Ik vond het heel nuttig en ik heb er veel van geleerd. Het heeft mij goed geholpen want ze begreep mij goed en ik vond het leuk hoe ik mijn gevoelens kon uiten en loslaten in tekeningen en knutselwerkjes. Ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen.

groetjes

Lena 9 jaar"

Lena, 9 jaar | Begeleid door Lotte

Ervaring met kindercoaching bij hSP - hooggevoeligheid

"Kindercoaching en speltherapie was voor onze 7-jarige dochter en voor ons precies wat we nodig hadden.

Een jaar na de scheiding en na een probleemloze start in het eerste leerjaar merkten we thuis emoties en gedragsveranderingen op. Onze dochter vroeg heel veel aandacht en we wisten niet hoe hier op te reageren. Lotte ging op een open, vriendelijke manier het contact aan en leidde onze dochter dan weg voor een uurtje speltherapie zonder mama en papa. Zo kon ze vrijuit vertellen en verbeelden wat er in haar leefwereld omging. Het bleek te gaan om nachtmerries, gelinkt aan de scheiding en een gevoel van onveiligheid.

Het benoemen en aandacht geven aan haar beleving had een spectaculair effect. Het was echt een ander kind dat na een uurtje buiten stapte, gerustgesteld, met veerkrachtige tred en vol goede moed. En heel trots op haar tekeningen en knutselwerkje. Ze mocht de monsters tekenen en daarna verscheuren of vertrappelen. Dat vond ze geweldig.

Na de coachingsessie was er de tijd om toelichting te geven en op vragen en bezorgdheden van de mama te antwoorden. Dat gebeurde op een aangename, begripvolle en niet-oordelende manier. Ook de positieve zaken worden steeds benoemd, zowel bij het kind als in de directe omgeving.

Na dit eerste contact is onze dochter nog een aantal keer langs geweest met kleine of grote tussenpozen, voor opvolging of voor andere problemen die opdoken. Ze bleek hoogbegaafd en hoogsensitief. We stonden voor de moeilijke keuze om haar een klasjaar te laten overslaan, met zijn voor- en nadelen. Lotte heeft ons daar met een grote deskundigheid in begeleid. Alweer merkten we heel snel effect na één of twee sessies. Lotte luisterde goed en onze dochter kreeg telkens precies de adviezen en ondersteuning die ze nodig had om op haar manier verder te kunnen. En voor moeilijke momenten heeft ze nu een aantal zaken waar ze kan op terugvallen. Adviezen, een boekje, zelfs relaxatie- of meditatietechnieken voor kinderen lukt al een beetje.

Deze begeleiding is voor ons een grote hulp en ondersteuning geweest, want een kind dat zich niet goed in zijn/haar vel voelt is een behoorlijke zorg en belasting voor de ouders en het hele gezin.

Daarnaast zijn we erg dankbaar dat onze dochter al op deze jonge leeftijd op iemand is gebotst die haar gevoeligheden zo goed begrijpt en haar er leert mee omgaan. We zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde is in het opgroeien en het ontwikkelen van haar talenten en haar identiteit. "

Elke - Vrouw, 43 jaar | Begeleid door Lotte

Ervaring met kindercoaching bij hSP - hooggevoeligheid

"Kindercoaching helpt onze zoon (5jaar) omgaan met alles wat hij voelt. Voor we bij Lotte gingen hadden wij met momenten een onhandelbaar "ettertje" waarvan we niet wisten waarom hij zo kwaad kon zijn, ook wisten we niet hoe hierop goed te reageren zodat hij en wij er ons beter zouden bij voelen. Kwaad worden en straffen hielp niet bij hem, in tegendeel het werd enkel maar erger. Door bij Lotte te gaan wisten we na één keer al dat hij hoogsensitief was en dus een eigen "handleiding" had.

Sinds hij bij Lotte gaat gaan "spelen" (zijn woorden) zijn de woedebuien veel beter onder controle. Ze zijn er nog maar nu weten we tenminste hoe we erop moeten reageren en waar ze vandaag komen. De coaching was een grote hulp voor ons, zowel voor ons als ouders als voor ons zoontje die zich duidelijk op zijn gemak voelt en zich nu veel meer bewust is van alles wat hij voelt in zijn kleine lijfje."

Evelien - Vrouw, 30 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Lotte

Ervaring met coaching bij persoonlijke ontwikkeling

"Ik zat niet goed in mijn vel en wilde gelukkiger zijn, ook met mijn gezin. Ann heeft al veel verdriet in mij losgemaakt waar ik geen besef van had en waardoor ik mij nu stukken beter voel."

Annick - Vrouw, 42 jaar | Begeleid door Ann

Ervaring met coaching bij relatieproblemen

"Ik volgde coaching om me zelfzekerder te voelen, meer zelfvertrouwen te hebben. Om me sterker te voelen, dat ik ook een mening mag hebben en dat deze ook iets betekent. Om me niet altijd weg te cijferen, me meer bewuster doen maken wat ikzelf wil."

M - Vrouw, 40 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Karianne