Terug naar boven

Kim Theeus

Zen with salie

Voedingscoach

Basseliersstraat 4 , bus 1

2100 Deurne (Antwerpen)

Introductie

zie websitelink onderaan


1 - Afslankingscoach/Voedingsdeskundige

2 - Integratieve psychotherapie

3 - Reiki


1 - Afslankingscoach/Voedingsdeskundige:


Daar ik een sterk geloof hecht aan de uitspraak 'Een gezonde geest in een gezond lichaam' ben ik me gaan verdiepen in een gezond en optimaal voedingspatroon en dit op maat van de persoon.

Iedereen is wel bekend met emo-eten. Deze staat van 'zijn en actie' is als vanzelfsprekend onlosmakelijk verbonden met ons zelfvertrouwen en hoe we ons als persoon voelen en ervaren.

Zo ga je 'onbewust' trachten emoties weg te eten, te onderdrukken. Met als gevolg dat je je nog slechter voelt dan voorheen en dit weer als een mislukking in je zelfsterkte gaat ervaren. Gevolg: je spiegel toont je als zijnde een geheel faalobject. Start- en beginpunt van de negatieve spiraal.. maar een spiraal die doorbroken kan worden.

Graag stel ik mezelf voor. Ik ben Kim Theeus, heb een pedagogische opleiding genoten, ben afgestudeerd na een 4-jarige opleiding aan het AIP (Academie Integratieve Psychotherapie) en lid van het EAP (European Association for Integrative Psychotherapy). Daarbij behaalde ik eveneens het onderdeel Psychopathologie aan de UA (Universiteit Antwerpen).

Door dit voorgaande te lezen zult u vast de link gelegd hebben. Het ene kan niet bestaan zonder het andere. Psyche en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hebben elkaar steevast nodig om te kunnen ontwikkelen tot een evenwichtiger persoon.

Jammer genoeg durven ze elkaar ook tegen te werken. Wat dan weer kan resulteren in een ongezond voedingspatroon, ongezonde gedachtegang,... .

Omwille van mijn interesse in voeding en geest heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd. Waaronder afslankingscoach met ruimer zicht op voeding, voedingsberekening, calorie-opname,... .

Willen we grip krijgen op ons alledaags leven hebben we nood aan structuur. Eén van de belangrijkste manieren om grip op ons leven te krijgen is door een vast en gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Hierdoor wordt succeservaring opgebouwd, krijgen we ons zelfvertrouwen stukje bij beetje terug en hebben we zin om ons leven in handen te nemen en op een positieve manier uit te bouwen.


Dit in combinatie met psychotherapie. Deze maakt het mogelijk dat we tot de essentie van het probleem geraken en zal er mede voor zorgen dat we niet in de eeuwigdurende jojo-val blijven trappen.

Er volgt een nieuwe, krachtige start en gaan ervaren hoe het is om ons leven weer in handen te nemen.

De verhouding die we met voeding hebben kan ook naar de andere kant doorslaan. Zoals het moeite hebben met de idee te moeten eten. Ook dit is een aanval op ons zelfvertrouwen. De controle willen vasthouden door obsessief te letten op wat we eten en hoeveel is ook een vastzitten in een zelfdestructieve mallemolen van emotie die verstrekkende gevolgen kan hebben.

Deze kan door middel van een evenwichtig voedingspatroon en psychotherapie omgevormd worden tot een evenwichtig controle houden op het dagdagelijks leven.

Gun jezelf dit cadeau, gun jezelf!

Op dit moment kan u mij blijven bereiken via GSM, Whatsapp, google meet, messanger. Hopelijk hoeft dit niet te lang op deze manier maar op dit moment een mooi alternatief.


2 - Integratieve psychotherapie:

Wat als er een dag komt waarop het lijkt dat alle liefde die je ooit voor jezelf voelde, een vreemde en lang vervlogen herinnering blijkt te zijn? Als je tenminste het geluk hebt dit zelfs maar ooit te hebben gevoeld.Moet je je hier dan zomaar bij neerleggen? Is er een manier deze terug te vinden of weer op te roepen?Het feit dat je je hier bevindt is al een eerste grote stap in de juiste richting die bij jou hoort.

Zoals de naam 'Integratieve therapie' al doet vermoeden heb ik geleerd beroep te doen op verschillende therapievormen. Gaande van cliëntgerichte therapie (waarbij jezelf en jouw gedachten centraal staan) tot andere therapievormen zoals systeemtherapie en contextuele therapie.

Bij deze twee laatste therapievormen komen jezelf/je partner/je kind en of familie eveneens op therapie, in vivo of in vitro - d.w.z. via aanwezigheid of via voorstelling. Op deze wijze kan ontdekt worden in welke verhouding je tot hen staat en wordt het mogelijk verbanden te zien in de (steeds weerkerende) dynamiek tussen jullie.

Centraal in de therapie staat het samenwerkingsmodel. Hier werken we beiden aan verheldering, nuancering en behandeling van je vragen. Toch houdt dit geen zwaaien met het magisch toverstokje in. Want alleen jij bent de sleutel en meester over jouw gedachten en gevoelens.

Deze dieper leren kennen en op een positieve manier leren herinstalleren gebeurt in onderlinge samenwerking.

3 - Reiki

Lichaam en geest in harmonie krijgen. Het rationele verbinding laten krijgen met je gevoelsveld. Een moment van het nu verkrijgen is iets waar we vaak naar verlangen. Reiki biedt deze stap naar fysieke en mentale ontspanning.

Gun jezelf dit cadeau, gun jezelf!

Ook behoort onlinetherapie tot de mogelijkheid als u dit verkiest.
Omwille of dankzij de Coronacrisis en het niet kunnen stopzetten van sommige therapievormen, alsook nieuwe aanmeldingen volgde ik Masterclasses ivm het geven van online therapie bij een psychiatrisch expertise centrum. Uit deze uiteenzettingen heb ik ontdekt dat er een legio aan voordelen verbonden zijn aan onlinetherapie.
Getuigenissen van cliënten zijn voor mij voldoende bewijs dat deze vorm niet hoeft onder te doen aan therapie face tot face.
Zo wordt er gemeld:
*"Je voelt je niet alleen, er is op meer mogelijke tijdstippen iemand bereikbaar."
*"Ik voel me extra veilig omdat de therapie vanuit mijn huis gebeurt."
*"Na 5 minuten lijkt het net of de therapeut en ik in dezelfde ruimte zitten. Er is evenveel nabijheid."
Belangrijkste: *"Ik durf op tijd in te grijpen en niet af te wachten tot het misschien wel beter wordt of overwaait."


Hebt u vragen of wil u graag contact met mij opnemen, aarzel niet.


Lees verder

Specialisaties

Voedingscoach Gezondheidscoaching Personal trainer

Ondersteuning bij

Afslanken / afvallen Overgewicht Persoonlijke ontwikkeling Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Jongeren

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij trein station

Coachingslocatie

Coachingspraktijk

Consulttype

Individuele coaching Gezinscoaching

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Op afspraak

Wachtlijst

Afhankelijk

Prijs voor een consult

Voeding: 60 Eur - Personal trainer - Psychotherapie: 60 Eur
Reiki: 45 Eur

Duur van de sessie

50 min
45 min (Reiki)

Opleiding

Voedingsdeskundige/Afslankingscoach
Integratieve psychotherapie (AIP)
Module Psychopathologie (UA)
Reiki

Leeftijd

41 jaar

Beroepsvereniging

EAP

Neem contact op met Kim

Basseliersstraat 4 , bus 1

2100 Deurne (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://Www.zenwithsalie.be

http://Www.unwindweekend.be

Routebeschrijving