Terug naar boven

Katelijne Bervoets

HelpInAut

Auticoach

Sint Jozeflei 26, Zaaltje wordt doorgegeven

2390 Westmalle

Introductie

Mijn naam is Katelijne, ik ben 57 jaar en moeder van 3 volwassen zonen. Omdat bij mijn oudste zoon al op zeer jonge leeftijd (hij was al vanaf de geboorte een bijzondere baby) autisme werd vastgesteld heb ik het hele proces van opgroeien tot wie hij nu is, van dichtbij kunnen meemaken. Ik werk nu bijna 16 jaar als jobcoach (auti-coach) in een organisatie die zich inzet voor volwassenen met autisme. Dit alles maakt dat ik me erg verbonden voel met de doelgroep, hun manier van denken en handelen goed begrijp en me erg geëngageerd voel om mensen met een autisme profiel (al dan niet met een officiële diagnose) samen met hun familie te helpen een plaats te vinden in de maatschappij.
Omdat er in onze regio (Malle) weinig vrijetijdsbesteding mogelijkheden zijn voor volwassen personen met autisme heb ik een vzw opgericht, we organiseren wandelingen, spelletjes namiddagen enz.

Samen met mijn zus Veerle hebben we na 2 sessies van 10 weken met 30 proefpersonen (mensen met autisme met hun buddy) het boek HelpInAut geschreven.

Het doel van dit boek is de gedragsstructuur van mensen met autisme te beïnvloeden, waardoor hun eigenheid niet langer een problematisch element is, maar een in het bestaan geïntegreerde hanteerbare structuur wordt.
Rust en kunnen integreren in de maatschappelijke omgeving als gevolg van een gevoel van welbehagen is van het allergrootste belang. Er mogen zijn en niet meer het gevoel hebben anders te zijn is het hoogste doel.
Wanneer het besef komt dat elke mens anders is, verdwijnt ook het gevoel anders te zijn. Dan verandert in de binnenwereld het gevoel van isolement in een ware krachtbron. Dat is wat we in het tien weken programma in dit boek willen bewerkstelligen.
Via een link in dit boek kun je de wekelijkse introspectieve oefeningen beluisteren die je begeleiden naar innerlijke rust en een beter contact met jezelf.

Lees verder

Coachingsvormen

Auticoaching Communicatiecoach Assertiviteitscoaching Meer ...

Ondersteuning bij

Autisme (spectrumstoornis) Communicatievaardigheden Zelfvertrouwen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Ouders Gezinnen Jongeren Kinderen Leerkrachten

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer

Coachingslocatie

Coachingspraktijk Coaching aan huis

Consulttype

Individuele coaching Gezinscoaching

Talen

Nederlands

Werkmomenten

weekavonden op afspraak, zaterdagen op afspraak.

Prijs voor een consult

individuele sessie: 60 euro/u
Begeleidingsvormen aanpasbaar naargelang financiële mogelijkheden cliënt

Duur van de sessie

max 2u.

Opleiding

In een ver verleden heb ik informatica gestudeerd maar heb een post graduaat auti-coach gedaan aan de PXL. Verder heb ik me jarenlang verdiept (na de geboorte van mijn zoon met autisme in 1991) in het autisme spectrum en heb jaarlijks verschillende opleidingen gevolgd bij Autisme Centraal. Verder heb ik de opleiding voor Hoog Sensitieve Personen bij Prof. Elke Van Hoof gevolgd om het verschil tussen HSP en ASS goed in kaart te kunnen brengen. Om mijn leidinggevende capaciteiten te kunnen vervolmaken heb ik 'innerlijk leiderschap en Practioner in de psycho energetica gevolgd bij Thimotheüs Project. Met de hulp van 2 keer 30 proefpersonen met autisme heb ik, in samenwerking met mijn zus Veerle het boek 'HelpInAut' geschreven dat in de vakantieperiode zal worden uitgegeven.

Terugbetaling

Je kan bij mij terecht met een persoonsvolgend budget (PVB).

Leeftijd

59 jaar

Neem contact op met Katelijne

Sint Jozeflei 26, Zaaltje wordt doorgegeven

2390 Westmalle

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.helpinaut.be

Routebeschrijving