Terug naar boven

Inès Maelfait

Lotus Lifestyle Coaching

Burn-out coach

De Cassinastraat 4

8540 Deerlijk

Introductie

Oplossingsgericht coachen van (jong)volwassenen met stressklachten of van belemmerd perfect naar bevrijd oké zijn.

Iedereen heeft alles in huis om te groeien als persoon en om zijn leven vorm te geven in lijn met wie hij écht is. Dat is mijn rotsvaste overtuiging bij elke ontmoeting.

Ik ben ervan overtuigd dat dit het mooiste geschenk is dat iemand aan zichzelf, zijn naasten, de wereld kan geven.

Vanuit de belemmeringen die je door stress of perfectionisme NU ervaart, neem je je leven in handen. Als hefboom zet je je hulpbronnen in en onderneem je actie.
Aan welke hulpbronnen denk ik dan? O.a. jouw talenten, kwaliteiten, vaardigheden, mijn oefeningen, opdrachten, methodieken, tips, begeleiding,… De hindernissen op weg naar je doel, die pakken we aan!
Als coach help ik je om vanuit jouw kracht je stress of perfectionisme de baas te worden.

Mijn kernwaarden zijn: optimisme - zelfsturing - respect - betrokkenheid - deskundigheid.

Mijn diensten omvatten individuele begeleiding, workshops, voordrachten en trainingen. Ik werk voor zowel met particulieren als voor organisaties.

Ik doe hierbij beroep op diverse kwaliteitsvolle opleidingen die ik volgde, mijn ervaring als preventieadviseur en als leerkracht, mijn empathie en communicatieve vaardigheden.


Over stress- & burn-outcoaching...

Mijn wens is preventief met mensen werken aan hun stressmanagement en ze begeleiden of trainen vóór dat ze écht in de gevarenzone geraken. Ik word hierin gedreven door mijn hart voor mensen en het besef dat tijd en geld schaars is.

Bepalend voor het plan van aanpak zijn jouw verwachtingen, de ernst en impact van je stressklachten en de onderliggende oorzaken (perfectionisme, gebrek aan zelforganisatie, mismatch met werkomgeving,…).

In geval van uitval focussen we ons in eerste instantie op re-activatie, fysiek en cognitief.
We bekijken hoe je gebruikelijk met stress omgaat en leren je op een effectieve manier je stressbronnen aan te pakken. Ik leer je tools en technieken; jij integreert ze in je leven en stuurt voortdurend bij.
Zo word je zelfsturend en kan je je redden zonder verdere begeleiding.

We zoeken uit of en hoe re-integratie binnen dezelfde functie of hetzelfde bedrijf haalbaar is. Ik begeleid niet alleen jou maar kan ook je werkgever hierin ondersteunen. Mijn ervaring als preventieadviseur is hierbij een grote meerwaarde.


Ons doel: zo snel als verantwoord opnieuw aan de slag gaan en lange termijn effecten behalen.

Over perfectionisme coaching...

Vaak schiet men door stress nog sterker door in perfectionisme. Ook omgekeerd geeft perfectionisme stress. Er is op zich niets mis met de symptomen van het perfectionisme patroon. Er is wel een voorwaarde nl. dat je ervoor kiest; dat je het wílt. Is dit niet zo dan vertrekt je denken, voelen en doen voortdurend vanuit ‘moeten’ en krijg je stress, verlies je je energie en creativiteit, ontwikkel je (onschuldig?) ontsnappingsgedrag, duiken er problemen op in je relaties,… Als kind ontwikkelde je deze strategie om te overleven; graag gezien te worden. En ze werkte. In het leven van een volwassene werkt ze echter belemmerend. Maar je ‘bent’ niet je perfectionisme. En dat is goed nieuws! Want wat aangeleerd werd, kan ook afgeleerd worden. Met de OCP-methodiek buigen we je perfectionisme om van belemmerd perfect naar bevrijd oké zijn.

Lees verder

Specialisaties

Oplossingsgerichte coaching Ontwikkelingsgerichte coaching Stress coaching Burn-out coaching Life coaching Personal coaching Integrale coaching Gedragscoaching Job coaching Lifestyle coaching Meer ...

Ondersteuning bij

Stress en spanningen Perfectionisme Overspannen Burnout / burn-out Zelfvertrouwen Piekeren Zelfzorg Conflicthantering Leiderschap Grenzen stellen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Mannen Vrouwen Volwassenen Jong volwassenen Leidinggevenden

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Coachingslocatie

Coachingspraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf of vereniging Coaching aan huis

Consulttype

Individuele coaching Groepscoaching Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Opleiding

OPLEIDINGEN
* OCP coach, Ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme • Het Ontwikkelingsinstituut (Marcel Hendrickx) - 2018
* Certificaat stress- en burn-outcoach • HRD Academy (Annita Rogier) - 2018
* Opleiding tot coach • Different Stress Management Consultants (Dr. Luc Swinnen) - 2018
* Opleiding tot gebruik van vragenlijsten • Different Stress Management Consultants (Dr. Luc Swinnen) - 2018
* Opleiding burn-out coach • Different Stress Management Consultants (Dr. Luc Swinnen) - 2018
* Opleiding Harada: de menselijke kant van Lean • Harada instituut Benelux (Jim Lippens) -- 2017

In company trainingen (opleiding vertrouwenspersoon, motiveren van collega’s, tools voor goede communicatie, gesprekken voeren, conflicthantering, omgaan met verschillende gedragsstijlen, bereiken van resultaten,…) - 2012 - 2015
DIPLOMA'S
* Aanvullende vorming voor preventieadviseur niveau II - 2006-2007
* Getuigschrift pedagogische bekwaamheid - 2003 – 2005
* Industrieel ingenieur biochemie - 1992 – 1996

Beroepsvereniging

- Erkend stress- en burn-out coach bij VESB (Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-out Coaches) - Erkend OCP-coach bij de Vereniging voor Perfectionisme Coaches

Neem contact op met Inès

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

De Cassinastraat 4

8540 Deerlijk

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.lotuslifestylecoaching.be

Routebeschrijving