Terug naar boven

Evi Deferm

Paleis Eigenwijs

Kindercoach

Gilainstraat 13

3300 Tienen

Introductie

Er zijn momenten waarop je als ouder een bepaald (opvoedings)vraagstuk klaarblijkelijk moeilijk opgelost krijgt en het gedrag van je kind voor jou even niet te verklaren is.

[Om maar enkele voorbeelden te geven: bij gebeurtenissen die een heftige impact hebben op een kind, bij een overlijden of naar aanleiding van een echtscheiding, wanneer het kind uit balans is door faalangst, pesten of door een gebrek aan zelfvertrouwen / assertiviteit, …] Het wordt dan plots veel minder evident om je kind te helpen / gerust te stellen… en je vraagt je af waar je terecht kan – liefst zo laagdrempelig mogelijk.

Als kindercoach begeleid ik kinderen en hun ouders bij deze vraagstukken, met de bedoeling in een kort begeleidend traject oplossingsgericht te werken.
Daarbij vertrek ik vanuit het kind zelf. Van wie het in essentie is, met zijn / haar sterktes en vaardigheden, altijd vanuit de wetenschap dat dat hele pakketje volkomen perfect is zoals het voor me zit. Immers: voor vrijwel alle moeilijkheden waar het kind tegenaan botst op een zeker moment in de ontwikkeling, ligt het antwoord (onbewust) in het kind zelf. Daarom gaan we ook altijd uit van mogelijkheden en oplossingen, eerder dan van de problemen an sich.

Door mijn werkvormen (en ook creatieve workshops) af te stemmen op uw kind, zal het overtuigd raken van de waarde van zijn / haar eigen inbreng. Het zal zelfbewust aan de slag kunnen met een oplossing die vanuit zijn / haar natuur kwam, zonder enige opgelegde druk of ingeprente visies.
Ik reik dus geen pasklare oplossingen aan vanuit mijn eigen overtuigingen, leg geen werkwijzes op en stel evenmin diagnoses.
Uiteraard zal wel worden doorverwezen naar gespecialiseerde instanties (therapeuten, psychologen, …) wanneer duidelijk wordt dat meer specifieke hulpverlening wenselijk is.

Door jarenlange onderwijservaring (15 jaar leerkracht Nederlands - Engels) heb ik een sterke voeling met jongeren. Verder ben ik een betrokken mama; sinds mijn dochter (nu 8 jaar) schoolloopt, heb ik me verdiept in de principes van methode-onderwijs (meerbepaald Freinet).

Mijn praktijk is gevestigd in hartje Tienen, dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeerplaatsen vind je voor de deur en in de omliggende straten.

Lees verder

Specialisaties

Kindercoaching Opvoedingsondersteuning Studiebegeleiding Meer ...

Ondersteuning bij

Faalangst Zelfvertrouwen Keuzes maken Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Jong volwassenen Ouders Leerkrachten

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer

Coachingslocatie

Coachingspraktijk

Consulttype

Individuele coaching Groepscoaching

Talen

Nederlands Engels

Opleiding

kindercoach, taal-en letterkunde: Germaanse Talen

Leeftijd

44 jaar

Neem contact op met Evi

Gilainstraat 13

3300 Tienen

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.paleiseigenwijs.be

Routebeschrijving