Terug naar boven

Starlight Coaching Masterclass: Look The Beast in The Eye

Infosessie

Training & Coaching Square

TCS Loft

Planetendreef, 10-14 BLOK A App. 4,1

2800 Mechelen

Antwerpen

Introductie

Coach efficiënter en resultaatgerichter wanneer klanten hun remmende verdedigingsmechanismen inzetten.

Look the beast in the eye en begeleid anderen om hetzelfde te doen
In deze driedaagse masterclass ontdek je hoe je ‘evidente’ linken en contradicties ontwart in het verhaal van je klant. Je vindt je eigen manier om in te voelen welke cruciale strategieën versterkend werken en welke ondermijnend.
Dit programma is voor:
Coaches op zoek naar een toolbox rond ‘complexe vragen en verstrikkingen’
Coaches die efficiënter en resultaatgerichter willen worden

Programmastructuur
Efficiënter en resultaatgerichter worden is belangrijk in het proces van elke coach. Dat is een uitdaging, want elke coach ervaart tijdens de sessies hoe klanten hun remmende verdedigingsmechanismen inzetten. En er is de paradox: mensen willen veranderen zonder hun diepste patronen, pijnen en illusies los te laten.
In elke coachingsessie is er wel zo’n moment dat de klant zegt:
“Ja, maar ik ben zo opgevoed” of “Ja, maar mijn moeder heeft me altijd bang gemaakt” of “Het gaat al veel beter met me dan vroeger” of “Ik ben net als mijn vader en ik heb geen idee hoe ik anders kan leven, het moeten mijn genen wel zijn”. Allemaal excuses om te blijven doen wat evident lijkt om het te doen – en niet is.
Hoe kun je je klant uit die rechtvaardigingsmodus halen en hem coachen naar een modus van bevrijding van het verleden?
Hoe laat je je klant zich openstellen voor alle mogelijkheden – die er altijd al zijn geweest?
Hoe coach je op een manier die blijft plakken zodat je klant een echt aha-moment heeft dat onbekende wegen blootlegt?
Hoe zorg je ervoor dat je klant die weg neemt en niet terugvalt in zelfmedelijden en boosheid?
En ook:
Wat is de essentiële reden dat oude pijn en oud verdriet steeds weer oplaaien?
Wat maakt dat we liever blijven vastzitten dan ons te bevrijden van de last van het verleden?
Hoe komt het dat we ons zo moeilijk overgeven aan het leven dat we verdienen?
Om welke reden leven we met onze ogen dicht en zijn we vervuld van angst om onze eigen barrières te overwinnen als we ze toch openen?
Hoe omarmen we ons briljante falen en zetten we dat om in een troef?
Deze masterclass is een diepgaande ervaring voor elke coach en tegelijkertijd krijg je een aantal duidelijke methoden om je eigen angsten te overwinnen zodat je samen met je klant het beest in de ogen kan kijken. Marleen en Nicole leggen je de methodes uit en geven demo’s op zo’n manier dat je de technieken meteen zelf kunt toepassen.
Aanpak
MARLEEN BOEN, MASTER CERTIFIED COACH
Marleen Boen is een doorgewinterde Master Certified Coach met meer dan 12000 coachingsuren en meer dan 20 jaar ervaring. Ze is bovendien een expert in het observeren van trauma’s en behaalde een certificaat in systemische dynamieken en traumacoaching.
Haar mix van methoden ondersteunt coaches bij het vinden van shortcuts in hun coachhouding en -methodiek, zodat hun klanten echte transformatiekansen krijgen. Ze is zeer hands-on in een vakgebied dat zich misschien wel voorbij woorden en de ratio lijkt te bevinden.
De afstemming tussen ratio, emo en intuo is Marleens kracht en ze stelt coaches en managers in staat om hun innerlijke poorten te openen en zo hun emotionele en intuïtieve maturiteit te ontplooien. Zo kan de ratio de druk loslaten die het gevolg is van het slechts een beperkt deel van de hersenen (ook nog eens slecht) te gebruiken.
Marleen gaat om met angst, pijn, schuld en schaamte en brengt bevrijding en ruimte op de weg van haar klant. Zo kan die vooruit gaan zonder geblokkeerd te worden door de diepe kwetsuren die we allemaal in ons onderbewustzijn meedragen.
Als workshopbegeleider en keynote speaker heeft Marleen de gave om de passie voor menselijke evolutie over te brengen en de betrokkenheid op te brengen om je eigen potentieel aan te boren.
NICOLE WELLENS, PROFESSIONAL CERTIFIED COACH
Nicole is PCC (MCC in aanvraag) met met meer dan 3.000 praktijkuren als coach. Daarnaast is Nicole meer dan 10 jaar trainer in ICF Accredited Coach Training Programs.
Vanuit een persoonlijke interesse begon ze zich te verdiepen in de materie van trauma, HSP en positieve psychologie. Via langlopende opleidingen bij leermeesters als Prof. Dr. Elke Van Hoof, Prof. Dr. Edel Maex, Prof. Dr. Erik van den Brink, Prof. Dr. Johannes Schmidt, Andrea Wandel, … bouwde ze een solide (wetenschappelijk gebaseerde) kennis uit en een grote toolbox van methodieken om inzichten rond deze thema’s te duiden en handvaten aan te reiken om er mee om te gaan.
Het demystificeren van trauma vanuit ‘compassion’ en raakbaarheid en het delen van kennis is voor Nicole een stukje levenswerk geworden. Het bezorgt namelijk meer inzicht in het eigen functioneren als coach én als mens mét kwetsuren … waardoor ook je praktijk met klanten rijker en effectiever wordt.

zie websitelink onderaan

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: dinsdag 6 december 2022
dinsdag 6 december 2022Vanaf 10:00tot 18:00
woensdag 7 december 2022Vanaf 10:00tot 18:00

Praktische informatie

Thema's

Bedrijven en organisaties Coaching Coaching opleiding Eigenwaarde Communicatie Zelfvertrouwen Keuzes maken Leidinggeven Persoonlijke ontwikkeling Sociale vaardigheden

Voor

Bedrijven en organisaties Coaches, counselors & therapeuten

Gegeven door

Marleen Boen + Nicole Wellens

Prijs

€ 1935 + BTW

Neem contact op met

Starlight Coaching Masterclass: Look The Beast in The Eye
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Training & Coaching Square

TCS Loft

Planetendreef

2800 Mechelen

Antwerpen

http://www.trainingcoachingsquare.be

Routebeschrijving