Terug naar boven

De hormonale fysiologie van het geboorteproces, borstvoeding en optimale hechting. - Deze Bijscholing is offline

Deze Bijscholing kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Coach.be. Vind een andere Bijscholing via onderstaande links.

Omschrijving

Waarom is een fysiologische bevalling ‘volgens moeder natuur’ zo belangrijk? Hoe beïnvloeden geboorte hormonen de verbinding tussen moeder en kind? Wat kunnen we doen om dit levensbelangrijke proces zo optimaal en veilig mogelijk te laten verlopen?

Een lezing gebaseerd op de meest recente wetenschappelijk bewezen ontdekkingen in de hormonale fysiologie, en het belang van het behouden van een optimaal en ‘ongestoord’ geboorteproces.
Verder komt aan bod:


  • De rol van de hormonale fysiologie op de zwangerschap, het geboorteproces, de borstvoeding en verbinding tussen moeder en baby
  • Het effect van deze hormonen op elke fase van het geboorteproces voor moeder en baby
  • Hoe geboorte hormonen de aanstaande vader beïnvloeden
  • De manier waarop medicatie en medische ( routine) procedures de hormonale fysiologie verstoren
  • Langdurige effecten van het verstoren van het geboorteproces op de gezondheid van moeders, baby’s en onze samenleving
  • Deze lezing is voor alle geboorte professionals, vroedvrouwen, gynaecologen, doula’s én toekomstige ouders die graag de noodzakelijke kennis en vaardigheden willen hebben om een optimale omgeving voor een ongestoorde geboorte te creëren. Deze informatie brengt een diepgaand respect en een veel dieper begrip van hoe ‘Moeder Natuur’ het geboorteproces heeft ontworpen voor moeder en kind.


Organisator: Birthimprints

Info en inschrijvingen op: www.birthimprints.com


Zoek een andere cursus

Locatie cursus