Terug naar boven

Sabine Tobback

Coach

Kerkweg 56

3190 Boortmeerbeek

Introductie

Alles draait om jou. Ieder is uniek.

Misschien …vraag je je af of dit het wel is voor de rest van je leven? loop je tegen een aantal dingen aan? voel je je niet op je plaats in je huidige werkomgeving? krijg je signalen uit je omgeving dat het zo niet verder kan? heb je nood aan verandering? ben je zoekend maar je weet niet naar wat precies? ben je rusteloos, moe en weet je niet hoe dat komt? ben je uitgekeken in je job? weet je wat je wil doen morgen maar je weet niet hoe eraan te beginnen? wil je voor alle zekerheid een extern klankbord alvorens de stap te zetten? wil je jezelf beter leren kennen, begrijpen en aanvaarden? loop je vast? voel je al lichamelijk/geestelijke klachten en wil je op deze manier zeker niet verder werken? kan je niet kiezen en voel je je tot alles aangetrokken?

Wat ook jouw redenen zijn, via gepersonaliseerde coaching vind je antwoorden en krijg je zicht op de weg vooruit zodat je terug plezier vindt op alle gebied.

Ik ben opgegroeid in een familiale KMO met activiteiten in Europa, Midden-Oosten en Afrika, wat betekende dat de hele familie de handen uit de mouwen stak. Hard werken, zelfsturing, zelfredzaamheid, resultaatgerichtheid en ontwikkelen stonden centraal in mijn opvoeding. Dit zijn belangrijke pijlers die ik vandaag inzet als coach. Ik behaalde een Master in de Economie met een specialisatie Bedrijfsmanagement (EHSAL). Als pas afgestudeerde bood ik ondersteuning aan de onderneming van mijn vader, zo deed ik levens- en werkervaringen op in die regio’s.

Ik werkte 12,5 jaar op de afdeling international human resources van ExxonMobil. Ik deed er ervaring op in organisatieontwikkeling en was verantwoordelijk voor het beheer van 350 geëmigreerde gezinnen (28 nationaliteiten) die in België woonden. Ik werkte ook internationaal voor ExxonMobil, waarbij de nadruk lag op de ontwikkeling van werknemers, carrièreplanning, interne counseling, functie-evaluatie,
jobrotatie en opwaartse mobiliteit. Korte opdrachten brachten mij geregeld naar de Verenigde Staten,
Frankrijk en Nederland. Gedurende enkele jaren beheerde ik ook het Early European Graduate Interchange Program van ExxonMobil, dat jonge afgestudeerden internationale ervaring bood.

Begin 2000 verliet ik ExxonMobil om mijn eigen bedrijf op te richten, gewijd aan People Management: ST Management. Mijn klanten zijn voornamelijk bedrijven uit de Fortune 500 ranglijst die een regionaal
hoofdkantoor in Europa of de VS hebben. Sinds 2000 coach en train ik topondernemers, directieleden, afgevaardigd bestuurders, leidinggevenden, kaders en medewerkers op hun ontwikkelingspunten (strategie, leiderschap, samenwerken, communicatie, motivatie, conflicthantering, enzovoort). Maar ik begeleid eveneens hardwerkende talenten in hun weg naar de top zonder kleerscheuren.

Mijn passie voor training en coaching werd gevoed doordat ik zelf als leidinggevende doorheen de vele samenwerkingen met andere culturen en virtuele contexten proefondervindelijk ontdekte dat je gedachten over wie je bent je sturen. Als Master Certified Coach draag ik bij in het blootleggen van je gedachtegoed, wat leidt tot nieuwe inzichten en andere keuzes. Mijn motto is: ‘ik mag iedere dag leren van wat zich aandient op mijn pad.’ Ik geloof dat inzichten voorafgaan aan groei en persoonlijk leiderschap.

Na het overlijden van mijn vader, een hardwerkende ondernemer, ben ik me bewust(er) geworden van hoe hard werken een doodsoorzaak kan worden. Dit zette mij 11 jaar geleden aan tot verdieping. Mijn doel? Andere harde werkers daarvan bewust te maken voor het te laat is. Talrijke studies tonen aan dat dit thema vandaag zeer actueel is. In 2019 schreef ik een managementboek dat op de 2eplaats kwam van de bestseller lijst (van 34567 boeken) Out of Office: de succesformule voor harde werkers, LannooCampus. Ondertussen is dit boek ook vertaald in het Frans en Engels.

In mijn coachingtrajecten stel ik pragmatisme, passie voor het onbekende, doelgerichtheid, een persoonlijke aanpak en zorg voor het welzijn van de mens voorop. Ik durf mijn coachees uitdagend en confronterend bevragen vanuit een positieve intentie en enkel na hun toestemming. Humor en zelf)relativering krijgen daarin een plaats. Vandaag heb ik meer dan 13.235 individuele coachinguren op de teller.

Mijn missie? Mijn coachees inzicht en overzicht geven voor nog efficiëntere en effectievere resultaten, waardoor ze succesvol zijn in alle levenscontinenten. Iedere ontwikkelingsbehoefte beschouw ik als een groeipad, een traject waarbij ik de strakke resultaatsverbintenis ‘no cure, no pay’ nastreef. Opgeven staat niet in mijn woordenboek.

  • Ik heb het hoogste niveau behaald als coach nl. Master Certified Coach.
  • Ik ben gecertifieerd KernTalenten Analist en heb daarnaast nog 30 andere certficaties die ik kan inzetten.
  • Ik heb 30 jaar ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van mensen.
  • 12 jaar ervaring met leidinggeven in een internationale multiculturele omgeving.
  • 13235 coachinguren op mijn teller.
  • Ik werk met de KMO portefeuille en loopbaancheques.
Lees verder

Specialisaties

Coaching via video call of telefoon Executive coaching Enneagram coach Meer ...

Ondersteuning bij

Leiderschap Beroepskeuze Loopbaanbegeleiding Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Leidinggevenden Volwassenen Bedrijven Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Bereikbaar met openbaar vervoer Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Coachingslocatie

Groepsbegeleiding in het bedrijf of vereniging Coaching via telefoon - gsm Coaching via e-mail Coachingspraktijk Coaching via video call (Skype, Zoom e.a.) Coaching via chat Coaching over het internet

Consulttype

Individuele coaching Begeleiding in een bedrijf of vereniging Groepscoaching

Talen

Nederlands Frans Engels

Betalen met KMO-portefeuille

Betalen met KMO-portefeuille mogelijk

Betaling met loopbaancheques

Betalen via Loopbaancheques mogelijk

Werkmomenten

overdag - 's avonds - zaterdag - online

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

eerste gesprek is gratis en vrijblijvend

Duur van de sessie

1 tot 2 uur

Opleiding

MCC gecertifieerd ICF coach, erkend loopbaancentrum VDAB, E-coach, KernTalentenAnalist, Insights practioner, Enneagram, Voice Dialogue, Transactionele analyse, NLP, sociale stijlen, Gestalttherapie, KMO portefeuille • MBTI, DISC, Insights, Situationeel Leiderschap, OPQ, Kernkwadranten, Covey, Professional Coaching, Selfcoaching, Organisatie opstellingen, Emotionele Intelligentie, Mindfulness, Praktische psychologie, Diversophy, Cultural detective, Mindsetter, Geweldloze communicatie, Strengthfinder en Big Five

Beroepsvereniging

ICF international coach federation (MCC niveau)

Neem contact op met Sabine

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Kerkweg 56

3190 Boortmeerbeek

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.sabinetobback.be

https://www.sabinetobback.be/loopbaanbegeleiding.html

https://www.sabinetobback.be/coaching.html

Routebeschrijving