Terug naar boven

Nathalie Reniers

Op weg met stress

Stresscoach

de Limburg Stirumlaan 123

1780 Wemmel

Introductie

Stress en burn-out coach & psycholoog

Samen je stress verminderen en je veerkracht versterken!

In onze huidige maatschappij wordt er veel van ons gevraagd, zowel op het werk als thuis. Er komen ontelbaar veel prikkels op ons af, we voelen ons opgejaagd en komen moeilijk tot rust. Er kunnen dan spanningsklachten ontstaan. Deze klachten kunnen zich op verschillende manieren uiten: lichamelijk, emotioneel of mentaal. Als deze klachten langdurig aanhouden, kan dit leiden tot overspannenheid of zelfs een burn-out.

Ik ben een stress en burn-out coach en psychologe in mijn eigen praktijk in Wemmel en in de groepspraktijk Huis Mio in Londerzeel. Naast psychologische begeleiding en coaching, wil ik mijn passie voor hartcoherentie, TRE®, mindfulness en yoga met veel liefde doorgeven aan iedereen die wilt herstellen van de mallenmolen waarin we leven.

Een extra woordje uitleg

  • Een stress en burn-out coaching is een intensieve begeleiding gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten. Je onderzoekt de stressbronnen in je leven, je leert op een andere manier om te gaan met stress en je komt terug in je eigen kracht staan. Je volgt een 8-stappenplan dewelke wetenschappelijk onderzocht is met een bewezen effect.
  • Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om zelfstandig stress te leren beheersen. Via een eenvoudige ademhalingtechniek brengen we het hart en het brein in balans. Deze status van balans is meetbaar met biofeedback apparatuur.
  • TRE® is de afkorting voor “Tension and Trauma Releasing Exercises”. Het is een stress reducerende methode waarbij je niet hoeft te vertellen wat je hebt meegemaakt of wat je stressklachten zijn. Eens je de methode aangeleerd hebt, kan je de lichaamsoefeningen zelfstandig thuis uitvoeren om dieperliggende spanning in je lichaam los te laten.
  • Yin Yoga: niet iedereen met spanningsklachten heeft nood aan coaching of het aanleren van stress-reducerende technieken. Soms ben je enkel op zoek naar een uurtje voor jezelf. Yin yoga is een yogastijl waarbij de nadruk gelegd wordt op diepe ontspanning, mindfulness en het stimuleren van het dieperliggende bindweefsel. Je hoeft niet lenig te zijn om de rust van Yin Yoga te ervaren.

Bovenstaande begeleidingsvormen kunnen zowel in de praktijk als online plaatsvinden. Wil je graag letterlijk samen op weg, dan kan de stress en burn-out coaching ook al wandelend in de natuur. Op mijn website zie websitelink onderaan geef ik meer uitleg over deze verschillende begeleidingsvormen.

Jouw persoonlijke weg

Ik leef met de overtuiging dat iedereen unieke krachten en hulpbronnen in zich heeft. Ik wil samen met jou op pad gaan en jouw eigen krachten en hulpbronnen ontdekken. Ik wil je een plek bieden waar je spanning en stress kan loslaten en je veerkracht kan versterken.

Tijdens een intakegesprek luister ik naar jouw verhaal en bespreken we samen welke vorm van begeleiding je wenst aan te gaan. Doorheen de begeleiding schenken we zowel aandacht aan je denken via coaching als aan je lichaam via lichaamsgerichte begeleiding (o.a. hartcoherentie, TRE® en Yin Yoga).

Elke begeleidingsvorm kan afzonderlijk gevolgd worden of aanvullend. Zo kan je er voor kiezen om louter de hartcoherentie training te volgen, maar mogelijks kies je voor een stress en burn-out coaching in combinatie met een hartcoherentie training. Of je maakt enkel kennis met TRE®. Of je volgt een wekelijkse online yin yoga les. Doorheen de hele begeleiding zit jij zelf aan het stuur en geef jij de weg aan die je wilt volgen. Ik ben enkel de co-piloot.

Mijn verhaal

Op een bepaald ogenblik voelde ik de druk in mijn leven ook toenemen en ben ik actief op zoek gegaan hoe ik “rust” opnieuw een plek kon geven. Toen kwamen mindfulness en yoga op mijn pad. Ik ontdekte hoe onlosmakelijk lichaam en geest met mekaar verbonden zijn. Ik werd geïntrigeerd door het zelfhelende vermogen van ons lichaam en ontdekte de kracht van hartcoherentie en TRE®. Mindfulness, yoga, hartcoherentie en TRE® maken ondertussen volledig deel uit van wie ik ben, en helpen me om ruimte te maken voor ontspanning

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten en samen op weg te gaan.

Lees verder

Specialisaties

Stress coaching Burn-out coaching Hartcoherentie coaching Meer ...

Ondersteuning bij

Stress en spanningen Overspannen Burnout / burn-out Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Jong volwassenen Volwassenen Ouderen Ouders Koppels Leerkrachten Bedrijven

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij bushalte

Coachingslocatie

Coachingspraktijk Groepspraktijk Coaching via video call (Skype, Zoom e.a.) Coaching in de buitenlucht Groepsbegeleiding in het bedrijf of vereniging

Consulttype

Individuele coaching Groepscoaching Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Op afspraak

Wachtlijst

Neen

Prijs voor een consult

60€

Duur van de sessie

60 minuten

Opleiding

Master in de Klinische Psychologie (Vrije Universiteit Brussel)
Oplossingsgericht Coachen (Elke Gybels - De content)
Verbindend Communiceren (Lindi Fourie - Zorg Saam)
Stress en burn-out coach (HRD Academy) (i.o.)
Hartcoherentie coach – Louvanie (Nerva Coach)
TRE® Provider (TRE Belgium) (i.o.)
Yin Yoga docent – Basismodule (Pure Energy Yoga)
Yin Yoga docent – Verdiepingsmodule (Pure Energy Yoga)
Mindfulness 8 weken training (Marie Ann Gilté)

Leeftijd

38 jaar

Beroepsvereniging

Nerva – hartcoherentienetwerk

Neem contact op met Nathalie

de Limburg Stirumlaan 123

1780 Wemmel

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

https://www.opwegmetstress.be/

Routebeschrijving