Terug naar boven

Annelore Lauwereys

EQuiLIBRE

Equicoach

Deze coach kan momenteel niet gecontacteerd worden via Vind-een-Coach.be.

Vind een andere coach via onderstaande linken:

Vind een coachVind een coach in BurstVind een Equicoach

Introductie


In de uitbouw van EQuiLIBRE heeft Lev Vygotsky mij steeds geïnspireerd.
Hierbij een van zijn quotes:
"We said that the knowledge of an emotion changes this emotion and changes it from a passive into an active state. That I think about things outside of myself, does not change anything in them, but that I think about emotions, that I place them in other relations to my intellect and other instances, will change much in my psychological life. To say it more simply, our emotions act in a complex system with our concepts..."

En laat het nu net die concepten zijn die in een coaching onder de loep worden genomen.
Door middel van professioneel getrainde vraagstellingstechnieken en werkmethodieken komen ervaringen naar boven die een ander licht laten schijnen op gebeurtenissen.
In mijn opleiding bij nextstepcoaching te Bottelare als loopbaan-, HSP- en burnoutcoach werd sterk ingezet op gesprekken die volgens het 'less is more principe' heel eenvoudig maar tot diepgaande zaken leidden.
Op deze manier verkrijg je inzichten die verhelderend werken en je informatie geven over hoe meestal onbewuste overtuigingen ervoor zorgen dat verandering moeilijk 'lijkt'.
Door gevoelens en gedachten bewuster te maken, krijg je grip op wat er rondom jou gebeurt en kan je makkelijker opkomen voor wat goed voor je is. Keuzes maken vanuit een evenwichtig inzicht geven je daadkracht en enthousiasme van waaruit ook anderen jouw eigenwaarde en kracht herkennen!
Bij EQuiLIBRE kan je loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Van daaruit kan je zelfs opleidingscheques bekomen indien dat in je POP of Persoonlijk Ontwikkelings Plan opportuun lijkt.

Als extra troef kan je bij EQuiLIBRE indien je dat wens je laten coachen met het paard als spiegel. Via metaforen en gerichte op maat gemaakte oefeningen worden veranderingsdoelen in beeld gebracht en verankerd zodat een blijvende verandering al ontstaat vanaf het moment dat je de terreinen van EQuiLIBRE verlaat.

Voor wie nog meer wil weten over equicoaching, lees graag verder:

Equicoaching wordt vaak verward met equitherapie.

Maar wat is het dan wel?
Hoe verklaar je dat mensen ervaren dat paarden hen perfect lijken aan te voelen? Of dat een paard bij de ene persoon kalm is en datzelfde paard bij een ander net op zijn hoede is?
Deze wetenswaardigheden worden allemaal ingezet tijdens de coachings.
Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat paarden als ultieme prooidier ademhaling al van ver horen en voelen. Ook de hartslag van het paard verhoogt als de coachee zijn hartslag stijgt of omgekeerd als de hartslag van de coachee daalt. Het paard wordt jouw spiegel!
Je kan het vergelijken met de menselijke geur: kan jij aantonen dat je bepaalde geuren kan waarnemen en hoe dit geursysteem in zijn werk gaat?
Dit maakt dat ik als equicoach extra info verkrijg omdat ik mijn paarden kan 'lezen'. Met bijkomende vragen kan ik efficiënter doorgronden welke innerlijke processen, die in andere begeleidingsvormen (langer) verborgen blijven, zich onbewust in de persoon afspelen.
Via NLP technieken en Transactionele Analyse methodieken zal ik een gesprek met je voeren. De coachee staat of doet oefeningen voornamelijk naast het paard.
Vooraf zullen we via een intake in kaart brengen welk veranderingsdoel je onder de loep wil nemen.
Patronen worden duidelijk, gedragsalternatieven kunnen verkend worden om je veranderingsdoel te bereiken.
Met behulp van het paard ervaar je dan of een bepaalde handelswijze écht bij je past of wat het jou kan opleveren. Het paard zal je tonen of het aansluit met wie je bent of wat het met je doet.
Ben je bang voor dit grote edele dier, dan kunnen we ook oefeningen doen door observaties.
Wil je eerst je angst overwinnen, oefenen we vooraf met mini pony 's en leer ik hoe om te gaan met paarden. Een nieuwe wereld zal voor je opengaan.
Equicoaching is toegankelijk voor alle leeftijden en bij elk onderwerp gaande van bijvoorbeeld huiswerkplanning bij kinderen tot het vinden van een gezond evenwicht tussen werk en privé bij volwassenen. Als coach tracht ik expert te zijn van gesprekstechnieken en als coachee ben jij expert van je eigen leven en (ver)ken jij als de beste oplossingen die bij je passen waardoor je naar huis terugkeert en onmiddellijk aan de slag wil gaan met de inzichten die je na de coaching verkreeg.
Heb ik je interesse gewekt of heb je nog enkele vragen?
Aarzel niet en bel!
0478 302 494

Leef met (paarde)kracht!

Lees verder

Specialisaties

Loopbaancoaching Equicoaching - Coaching met paarden Personal coaching Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out HSP - Hoogsensitief Assertiviteitstraining Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Vrouwen Ouders Gezinnen Jongeren Mannen Kinderen Ouderen

Bereikbaarheid

Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking

Coachingslocatie

Coachingspraktijk

Consulttype

Individuele coaching Begeleiding in een bedrijf of vereniging Gezinscoaching Gezinsbegeleiding

Talen

Engels Frans

Betaling met loopbaancheques

Betalen via Loopbaancheques mogelijk

Werkmomenten

Ma-woe- vrijdag

Wachtlijst

2 weken

Prijs voor een consult

€75 of €40 via loopbaancheques bij de VDAB

Duur van de sessie

1,5u of cheques 4u X 2 sessies

Opleiding

Orthopedagogiek
International qualified Equicoach VIVES Hogeschool Kortrijk
Next Step Coaching loopbaanbegeleiding HSP coach en Burn out coach

Beroepsvereniging

Equicoaching R