Terug naar boven

Het leven als posttraumatische levenskunst - Deze Workshop is offline

Deze Workshop kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Coach.be. Vind een andere Workshop via onderstaande links.

Omschrijving

Traumatische gebeurtenissen zijn ongevraagde, ingrijpende levensgebeurtenissen die niet alleen een grote emotionele impact kunnen hebben maar die ook langdurige of zelfs blijvende wonden, kwetsuren en littekens zouden kunnen veroorzaken. Zij kunnen ons elke houvast doen verliezen, zij kunnen ons doen twijfelen aan de zin van het leven zelf en zij kunnen aanleiding zijn tot depressie, verslaving of zelfs suïcide. Een getraumatiseerd persoon lijkt machteloos te ondergaan.

Vooral kinderen lijken gevoelig en kwetsbaar te zijn maar in zekere zin krijgt zo goed als iedereen vroeger of later te maken met ongevraagde, onaangekondigde en ongewenste gebeurtenissen die min of meer moeilijk te verwerken kunnen zijn.


Traumatische gebeurtenissen lijken nochtans structureel bij het leven zelf te behoren en soms lijkt het leven wel Fifty Shades of Trauma.


Sommige mensen lijken daar makkelijker mee om te kunnen gaan dan andere en vaak wordt dan gesproken van begrippen als zelfvertrouwen of veerkracht. Wat betekenen deze begrippen? Wat doet dit in ons brein en in ons lichaam? Wat betekent dit existentieel? Men spreekt vaak van posttraumatische stress, maar bestaat er ook zoiets als posttraumatische groei?
Wat is de benadering bij een persoon die een traumatiserende ervaring heeft doorgemaakt?

Zoek een andere cursus

Locatie cursus