Terug naar boven

Update rond coaching tijdens Covid-19-lockdownOok tijdens Corona blijven heel wat coaches in aangepaste vormen coaching voorzien. Dat kan bv. via video call, telefoon, chat of e-mail. Deze vormen van coaching kunnen tijdens een periode van lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek.

Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je mentale gezondheid en maak gerust een afspraak met één van onze coaches.

Communiceer in harmonie

Workshop

Filip Bauwens

NextStep coaching

Rood Beeldekenstraat 23

9820 Bottelare

Oost-Vlaanderen

Introductie

COMMUNICEER IN HARMONIE

Iedereen wil graag ten diepste begrepen worden en in harmonie met anderen samenleven. Toch is dit niet vanzelfsprekend omdat we allemaal een verschillende geschiedenis hebben die onze reactie bepaalt. Mijn geschiedenis is de jouwe niet en omgekeerd. ‘Elkaar begrijpen’ kan zo een hele klus worden. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

Deze workshop helpt je om duurzame persoonlijke relaties te bouwen, conflicten te voorkomen en op te lossen, verbinding en samenwerking te bevorderen en een veilige context voor jezelf te creëren.

VOOR WIE


 • Pieker je soms na een gesprek over wat je wel, niet of beter had kunnen zeggen?
 • Kom je geregeld in conflict met anderen?
 • Denk je veel na over hoe je een ander het beste benadert?
 • Weet je niet altijd hoe je je mening het duidelijkst formuleert zodat de ander je begrijpt?
 • Wil je jouw karakter en de daarbij horende voordelen en uitdagingen leren kennen?
 • Worstel je vaak met kritiek van anderen of wil je leren hoe je zelf het best kritiek uit?
 • Lig je na een conflict nachten wakker en wil je hier beter mee leren omgaan?
Dit kan anders!
Als je op enkele van deze vragen 'ja' antwoordt, is deze workshop absoluut iets voor jou! Leer jezelf kennen en ontdek hoe je op een verfrissende manier kan omgaan met anderen in jouw omgeving. Communiceren in harmonie is geen kunst maar wel een leerproces. Bij NextStep leer je aan de hand van eenvoudige stappen een balans krijgen in jouw communicatie-aanpak


WAT MAG JE VERWACHTEN

 • In deze workshop leer je in verbinding te gaan met de ander. We leren je om te communiceren in harmonie. Een theoretische uitleg en praktische oefeningen wisselen elkaar steeds af. Je gaat aan de slag met echte voorbeelden uit jouw eigen omgeving, het is een interactieve workshop.
 • De workshop is opgedeeld in twee dagen. We leren je jouw eigen communicatiestijl te duiden en te begrijpen. Je leert inzien hoe belangrijk het is om in balans te zijn met je communicatie, zodat je niet té flexibel of misschien net te verstard communiceert.
 • Op de eerste dag reiken we een praktisch en leerbaar kader aan om empathisch om te gaan met onszelf en anderen. Dit proces met eenvoudige stappen draagt bij tot de ontwikkeling van een bewustzijn van onderlinge verbondenheid.
 • Op de tweede dag ontdekken we jouw meest dominante karaktertrekken en hoe je het karakter van een ander kan herkennen. Je leert de sterktes en aandachtspunten kennen van jezelf en leert omgaan met het anders-zijn van de andere. Zo kan je vervolgens opletten voor de valkuilen maar ook de kwaliteiten van elk karakter leren benutten.

NA DE WORKSHOP KAN JE:


 • je boodschappen op een krachtige en efficiënte manier brengen zodat familie, vrienden, klanten, collega’s, leidinggevenden… kunnen horen wat je te zeggen hebt én zin hebben om rekening te houden met je boodschap.
 • de sterktes en valkuilen van je eigen karaktertrekken en die van anderen detecteren en een plaats geven.
 • omgaan met het anders zijn van de ander, aan de hand van enkele eenvoudige stappen.
 • effectief en respectvol communiceren in lastige situaties.
 • je waardering uitdrukken zodat die echt gehoord kan worden door de ander.
 • grenzen stellen op een manier die de ander uitnodigt tot begrip en dialoog.
 • op een constructieve manier omgaan met kritiek of oordelen van anderen.
 • empathisch luisteren zodat mensen zich echt begrepen voelen.

Kortom, na deze workshop kan je op een constructieve manier communiceren in zowel je professionele als persoonlijke relaties. Mensen begrijpen wat jij zegt, en jij begrijpt de ander. Een absolute must voor iedereen!

GETUIGENISSEN

"Ik leerde bij over hoe je geweldloos kan communiceren. Het volledige stappenplan was heel interessant! Ik verwierf nieuwe inzichten in mijn eigen communicatiepatroon. Waardevol waren de technieken om tot rust te leren komen. Er was een goede afwisseling tussen de verschillende werkvormen, goede feedback en professionele begeleiding."

"Dankzij de workshop kan ik aan de slag gaan met het spiegelen tijdens een conversatie. Ook het stappenplan van geweldloze communicatie zal me vooruit helpen. Ik had een minder persoonlijke aanpak verwacht aangezien dit in functie is van mijn werk. Desalniettemin wél interessant."

"Mensen die een team leiden, zouden deze workshop zeker moeten gevolgd hebben. Vooral het 4-stappen-plan bij conflictsituaties is bijzonder. Dit laatste kan zeker bijdragen tot het motiveren van de teamleden voor een nieuw plan. Ik ga zeker aan de slag met het 4-stappenplan!" - Dana Vervaet

PRAKTISCH

Data in 2020: 6+7 februari OF 11+12 mei

alle info en inschrijven via zie websitelink onderaan

Gebruik van opleidingcheques en KMO-portefeuille mogelijk


Lees verder

Cursusdatums

Start op: maandag 11 mei 2020
maandag 11 mei 2020Vanaf 9u30tot 17u
dinsdag 12 mei 2020Vanaf 9u30tot 17

Praktische informatie

Thema's

Persoonlijke ontwikkeling Stemgebruik Sociale vaardigheden Lichaamstaal Geweldloze communicatie Communicatie Coaching Assertiviteitstraining Agressie, omgaan met

Voor

Volwassenen Leerkrachten & sprekers Leidinggevenden Bedrijven en organisaties Iedereen

Gegeven door

Filip Bauwens

Prijs

€250, opleidingcheques mogelijk, zie website

Neem contact op met Filip

Communiceer in harmonie
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Filip Bauwens

NextStep coaching

Rood Beeldekenstraat 23

9820 Bottelare

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.loopbaangeluk.be

https://www.propel.be

Routebeschrijving