Terug naar boven

Update rond coaching na Covid-19-lockdownBijna alle coaches bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook coaching via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Communiceer in harmonie - Deze Workshop is offline

Deze Workshop kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Coach.be. Vind een andere Workshop via onderstaande links.

Omschrijving

COMMUNICEER IN HARMONIE

Iedereen wil graag ten diepste begrepen worden en in harmonie met anderen samenleven. Toch is dit niet vanzelfsprekend omdat we allemaal een verschillende geschiedenis hebben die onze reactie bepaalt. Mijn geschiedenis is de jouwe niet en omgekeerd. ‘Elkaar begrijpen’ kan zo een hele klus worden. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

Deze workshop helpt je om duurzame persoonlijke relaties te bouwen, conflicten te voorkomen en op te lossen, verbinding en samenwerking te bevorderen en een veilige context voor jezelf te creëren.

VOOR WIE


 • Pieker je soms na een gesprek over wat je wel, niet of beter had kunnen zeggen?
 • Kom je geregeld in conflict met anderen?
 • Denk je veel na over hoe je een ander het beste benadert?
 • Weet je niet altijd hoe je je mening het duidelijkst formuleert zodat de ander je begrijpt?
 • Wil je jouw karakter en de daarbij horende voordelen en uitdagingen leren kennen?
 • Worstel je vaak met kritiek van anderen of wil je leren hoe je zelf het best kritiek uit?
 • Lig je na een conflict nachten wakker en wil je hier beter mee leren omgaan?
Dit kan anders!
Als je op enkele van deze vragen 'ja' antwoordt, is deze workshop absoluut iets voor jou! Leer jezelf kennen en ontdek hoe je op een verfrissende manier kan omgaan met anderen in jouw omgeving. Communiceren in harmonie is geen kunst maar wel een leerproces. Bij NextStep leer je aan de hand van eenvoudige stappen een balans krijgen in jouw communicatie-aanpak


WAT MAG JE VERWACHTEN

 • In deze workshop leer je in verbinding te gaan met de ander. We leren je om te communiceren in harmonie. Een theoretische uitleg en praktische oefeningen wisselen elkaar steeds af. Je gaat aan de slag met echte voorbeelden uit jouw eigen omgeving, het is een interactieve workshop.
 • De workshop is opgedeeld in twee dagen. We leren je jouw eigen communicatiestijl te duiden en te begrijpen. Je leert inzien hoe belangrijk het is om in balans te zijn met je communicatie, zodat je niet té flexibel of misschien net te verstard communiceert.
 • Op de eerste dag reiken we een praktisch en leerbaar kader aan om empathisch om te gaan met onszelf en anderen. Dit proces met eenvoudige stappen draagt bij tot de ontwikkeling van een bewustzijn van onderlinge verbondenheid.
 • Op de tweede dag ontdekken we jouw meest dominante karaktertrekken en hoe je het karakter van een ander kan herkennen. Je leert de sterktes en aandachtspunten kennen van jezelf en leert omgaan met het anders-zijn van de andere. Zo kan je vervolgens opletten voor de valkuilen maar ook de kwaliteiten van elk karakter leren benutten.

NA DE WORKSHOP KAN JE:


 • je boodschappen op een krachtige en efficiënte manier brengen zodat familie, vrienden, klanten, collega’s, leidinggevenden… kunnen horen wat je te zeggen hebt én zin hebben om rekening te houden met je boodschap.
 • de sterktes en valkuilen van je eigen karaktertrekken en die van anderen detecteren en een plaats geven.
 • omgaan met het anders zijn van de ander, aan de hand van enkele eenvoudige stappen.
 • effectief en respectvol communiceren in lastige situaties.
 • je waardering uitdrukken zodat die echt gehoord kan worden door de ander.
 • grenzen stellen op een manier die de ander uitnodigt tot begrip en dialoog.
 • op een constructieve manier omgaan met kritiek of oordelen van anderen.
 • empathisch luisteren zodat mensen zich echt begrepen voelen.

Kortom, na deze workshop kan je op een constructieve manier communiceren in zowel je professionele als persoonlijke relaties. Mensen begrijpen wat jij zegt, en jij begrijpt de ander. Een absolute must voor iedereen!

GETUIGENISSEN

"Ik leerde bij over hoe je geweldloos kan communiceren. Het volledige stappenplan was heel interessant! Ik verwierf nieuwe inzichten in mijn eigen communicatiepatroon. Waardevol waren de technieken om tot rust te leren komen. Er was een goede afwisseling tussen de verschillende werkvormen, goede feedback en professionele begeleiding."

"Dankzij de workshop kan ik aan de slag gaan met het spiegelen tijdens een conversatie. Ook het stappenplan van geweldloze communicatie zal me vooruit helpen. Ik had een minder persoonlijke aanpak verwacht aangezien dit in functie is van mijn werk. Desalniettemin wél interessant."

"Mensen die een team leiden, zouden deze workshop zeker moeten gevolgd hebben. Vooral het 4-stappen-plan bij conflictsituaties is bijzonder. Dit laatste kan zeker bijdragen tot het motiveren van de teamleden voor een nieuw plan. Ik ga zeker aan de slag met het 4-stappenplan!" - Dana Vervaet

PRAKTISCH

Data in 2020: 6+7 februari OF 11+12 mei

alle info en inschrijven via www.nextstepcoaching.be/communiceer-in-harmonie

Gebruik van opleidingcheques en KMO-portefeuille mogelijk


Zoek een andere cursus

Locatie cursus