Terug naar boven

Yogaweekend met Verbindende Communicatie - Deze Opleiding is offline

Deze Opleiding kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Coach.be. Vind een andere Opleiding via onderstaande links.

Omschrijving

Pak je tent en plant deze gedurende 3 dagen neer op het prachtige natuurdomein in het Blommerenbos te Bonheiden. Elke dag word je voorzien van 3 heerlijke vegetarische maaltijden, yogasessies, meditatie en een opleiding in Geweldloze Communicatie (het gedachtengoed van Marshall Rosenberg).

Verbindende communicatie is prachtig voor iedereen die graag geweldloos in het leven wil staan. Dit begint met de wil om je eigen motieven en gedachten te doorgronden en op zoek te gaan naar waar het je echt om gaat. Wanneer je deze verbinding met je eigen noden kan ervaren creëer je ruimte om ook de zuivere behoefte van een ander te kunnen horen doorheen pijn, verwijten en eisen

Sinds zijn jeugd heeft Marshall Rosenberg antwoord gezocht op twee fundamentele vragen:
– Als wij mensen elkaar zo graag ondersteunen en voor elkaar zorgen, hoe komt het dan dat we tegelijkertijd zoveel geweld en lijden creëren in onze interacties, zelfs met de mensen waar we van houden?– En aan de andere kant, hoe kan het dat sommige mensen in staat zijn om empathisch te blijven, zelfs onder de meest verschrikkelijke en gewelddadige omstandigheden?


Op basis van de antwoorden die hij vond op deze twee vragen heeft Marshall Rosenberg Geweldloze Communicatie ontwikkeld. Dit is een alternatieve wijze van denken, spreken en gebruik van macht die behoorlijk verschilt van hoe de meeste mensen op deze wereld geleerd is om te communiceren en interacties aan te gaan.
Niet zo maar een theorie.
Verbindende communicatie is prachtig voor iedereen die graag geweldloos in het leven wil staan. Dit begint met de wil om je eigen motieven en gedachten te doorgronden en op zoek te gaan naar waar het je echt om gaat. Wanneer je deze verbinding met je eigen noden kan ervaren creëer je ruimte om ook de zuivere behoefte van een ander te kunnen horen doorheen pijn, verwijten en eisen.
Welke thema’s komen aan bod tijdens een introductie Verbindende Communicatie?
Het bestuderen van de eigen gevoelens: Wat heb je nodig?
Assertiviteit: Opkomen voor je eigen noden.
Hoe verbindend grenzen aangeven?
Omgaan met een “Neen”, hoe doe je dat?
Empathisch luisteren: Hoe aanwezig zijn bij de pijn van anderen?
Omgaan met een moeilijke boodschap, hoe begin je daar aan?

De link tussen Yoga en Verbindende Communicatie?
Op het eerste zicht hebben deze twee niets met elkaar gemeen. Toch is Yoga een heel waardevolle toevoeging aan Verbindende Communicatie en andersom.Ze draaien namelijk beiden om het leren aanvoelen van wat jij nodig hebt zonder naar een ander te kijken. En op die manier niet over je grenzen te gaan.Dikwijls zitten we in een Yogales en is onze aandacht bij iedereen rondom ons.– Wauw, kijk eens hoe diep die kan gaan, ik wil dat ook. Dit leidt tot: Auw, kijk eens hoe diep ik kan gaan als ik mij maar hard genoeg push! Dit leidt tot: Auw, Yoga doet pijn. Ik wil niet meer gaan.Weg stappen van onze eigen behoeftes leidt tot conflict. De oorzaak van dit conflict leggen we dan graag bij de ander. (Yoga is niets voor mij, ge moet daar veel te flexibel voor zijn. )
Ook in conversaties met anderen durven we onszelf in onmogelijke bochten te wringen. Wanneer we dit niet volhouden komen er verdriet, kwaadheid en verwijten. Meer dan eens hebben we echter zelf gekozen om ons in die bocht te wringen.
Wanneer we leren stilstaan en binnen ons lichaam leren voelen wat we nodig hebben (een zachte twist voor de onderrug, een rustige avond thuis), wanneer onszelf dit gunnen terwijl we accepteren dat dit voor de ander niet hetzelfde hoeft te zijn, dan pas komt er verbinding en rust en ruimte tot samenwerking.

PROGRAMMA

8u00 – 9u30: Yoga en meditatie
9u30 – 10u30: Ontbijt
11u – 13u: Verbindende Communicatie
13u – 14u: Lunch
14u30 – 17u30: Verbindende Communicatie
18U – 18u45: Yoga
19u – 20u: Avondmaal
20u30 – …: Kampvuur, Ecstatic dance en avondwandeling met Natuurpunt gids

(Op dag één beginnen we om 11u en we eindigen om 18u op dag 3)

PRAKTISCH
Landgoed Blommeren bos is 8 Hectare groot en is deel van natuurgebied de Mispeldonk en is ideaal om tot rust te komen. Je bent vrij om je eigen plek uit te zoeken, dichtbij of juist ver weg van anderen.
Tijdens dit retreat nodigen we je uit om Back to the Basics te gaan.
Enkel jij, je tent, de natuur en elkaar.
Laat je Gsm en comfort achterwege en kom terug bij jezelf.
Inclusief:

– maaltijden
– Basisopleiding Geweldloze Communicatie
– 2 nachten accommodatie in eigen tent (overnachting is optioneel, je kan ook thuis gaan slapen.)
– 5 Yoga en meditatie sessies

Groepsgrootte is maximum 12 personen + begeleiding.
Alle activiteiten vinden plaats in open lucht

Zoek een andere cursus

Locatie cursus